34. kolo
17.04.2016 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Leicester City - West Ham United 2:2

První komplikace v pohádkové jízdě Leicesteru za titulem jsou tady. West Ham potvrdil, že na hřištích nejlepších týmů Premier League se mu letos nesmírně daří a z King Power Stadium si odváží cenný bod. O zbylé dva přitom Kladiváři přišli až v nastaveném čase po kontroverzní penaltě Leandra Ulloy. Hlavní postavou utkání byl však bezpochyby rozhodčí Jonathan Moss.

Zdánlivě poklidné utkání, které po Vardyho brance spělo k další klasické výhře Leicesteru 1:0, rozčísl právě pětačtyřicetiletý Moss. Po změně stran totiž vyloučil Jamieho Vardyho za přinejmenším diskutabilní souboj s Ogbonnou, načež daroval West Hamu ještě i pokutový kop. Vše pak kompenzoval další nesprávně udělenou penaltou na opačné straně, jíž proměnil zmíněný Ulloa. Stanovil tak alespoň částečně spravedlivý výsledek 2:2, po kterém může Tottenham stáhnout ztrátu na čelo na 5 bodů.

Tomu, že se budou v Leicesteru dít velké věci, napověděla už druhá minuta a standardní situace Dimitriho Payeta. Francouzský mistr mrtvého míče tentokrát nezakončoval, jeho centr však dolétl na hlavu Kouyatého a následně i na obě tyčky Schmeichelovy branky!

Skóre utkání však otevřeli domácí. Huth hlavičkoval těsně vedle, Drinkwater pálil nad, a tak se osudu zápasu musel chopit Jamie Vardy. Rychlý brejk Foxes se po ose Mahrez - Kanté dostal právě k Vardymu, který si ve vápně zpracoval míč jedním dotekem a levačkou vypálil přesně k protější tyči.

Klání se však nezvrhlo do žádné jízdy nahoru-dolů. Leicester hrál nadále svůj úsporný fotbal a West Ham se prakticky k ničemu nedostával. Lišky měly dokonale pokrytý střed pole a již zmíněný Dimitri Payet - hlavní zbraň Kladivářů - se mimo standardek prakticky nedostal do hry.

Z pohledu Leicesteru klasický zápas se však zvrhl v pořádné drama hned zkraje druhého dějství. Poté, co Carroll i Huth hlavičkami v dobrých pozicích netrefili branku, měl velkou šanci rozhodnout Jamie Vardy. Okazakiho přihrávka na zadní tyč však byla příliš prudká a nejlepší střelec Premier League by při variantě skluz patrně do brankové konstrukce tvrdě narazil - míč tak projel mimo bránu.

Vzápětí se Vardy do hlavní role pasoval znovu a tentokrát už za to od fanoušků obdržel ryze negativní reakce (nebo snad sudí?). V běžeckém souboji s Ogbonnou si totiž chtěl vykoledovat penaltu, ostentativně před obránce Hammers nacpal nohy a ochotně sebou praštil o zem. Rozhodčí Moss však ukázal velkou odvahu, Vardymu místo desítky ukázal za "vyčůranost" druhou žlutou a vzápětí červenou kartu.

Velmi diskutabilní rozhodnutí zpočátku nemělo na zápas příliš velký vliv. Fotbalisté Leicesteru běhali neustále po celé šíři i délce hřiště jako mravenci a na většině území se pokoušeli soupeře i presovat. Ten si tak nedokázal vytvořit de facto žádnou nebezpečnou příležitost. Liškám docházely síly, vše ale končilo maximálně závarem před brankou, kde urputně bránili zadáci domácích.

Necelých deset minut před koncem si však titulky novinových článků definitivně uzurpoval pro sebe Jon Moss. Běžný souboj Morgana s Reidem ve vápně posoudil jako nedovolený a daroval West Hamu pokutový kop, který Andy Carroll s přehledem proměnil. Už za dvě minuty navíc otočil skóre parádní ranou z rohu vápna Aaron Cresswell.

Z ochozů King Power Stadium létaly nadávky, na sedačky stékaly slzy. Jonathan Moss ale korunoval svůj bídný výkon ještě jednou, tentokrát ve prospěch Leicesteru. Na samé hranici šestnáctky svedl Andy Carroll lehoučký souboj rameno na rameno s Schluppem. Ten se skácel k zemi a Brouk Pytlík dnešního klání opět ukázal na puntík. Penalty se chopil Ulloa a zbytek už znáte.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a titul bude už velmi blízko

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto zapase se rozhodne o titulu... pokud vyhraje Leicester... stane se mistrem.. pokud zavaha... znervozni i v dalsich tezkych zapasch na Man Utd a na Chelsea.. bude mit tak velkou sanci vyhrat ligu Tottenham

Reagovat
arsavin

Bude to remíza a nic se zatím nerozhodne

Reagovat
vanGomm

Souhlas s Tebou cihi.Můj tip je 2 a to z těchto důvodů.Poslední krůčky bývají nejtěžší,West Ham hraje pořád o 5.flek,ale hlavně Leicester už najíždí na prohru ta ho do konce PL asi stejně nemine.Měl bych ho na ni tedy chytnou

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 bohužel, Carroll má reprezentační formu.......

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham bude položení z tej prehry z fa cupu Leicester to dokonale využije

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a titul pro Leicester!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
jaris7

1:1 ( Kante , Payet z trestňáku )

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych si přál výhru Hammers, ale to by znamenalo pomoct Tottenhamu takže dneska dilema. Snad Stoke zítra překvapí COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3, bohužel. Mluví se pořád o jiných trenérech, Slaven je myslím nedoceněný tuto sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska v utoku misto Carrolla Emenike,asi Andyho setri na stredu.S bodem budu spokojenej 1:1 Come on you IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodci predved peknou bramboracku.Obe pecky i to vylouceni hodne kontroverzni.Bod dobrej,ale par vterin nas delilo od 3,skoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si říkal, že sudí taky konečně pískli něco na víc pro nás a v tom vymyslí takovou penaltu v 94. minutě Kdyby pískl Ogbonnovo držení nebylo by co řešit, ale tohle??...Jinak Vardy to zkoušel hezky, ale tady mu to nevyšlo jako na ARS. Ne vždycky je faul, když se schvalná připletu protihráči pod nohy a tomu pak v plným běhu nezbyde nic jinýho než mě zbourat. Faul to nebyl, ale žlutá hodně přísná... Remíza asi odpovídá, opět to ale mohlo být lepší. Za to vyrovnání si můžem sami... Come on you IRONS!!

Reagovat
smazaný uživatel

Půst si opakovacku ,a pak se sam sebe zeptej proč spadl i ogbonna Vardy byl tělem před nim a Vardy mu šlápl na nohu a tudíž spadli oba ,dle me jasná pecka ,ale piskat se nemusela,ale v žádným případě žlutá za simulování ,todle smrdi ,opičák Costa nedostane žlutou za dojei bez míče natož za simulovani

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt tam sebou placl jak kapr.... bylo to teatralni..

kdyz to udela nekdo jinej... tak by hned vsichni vylucovali.. najednou to udela "milacek" Vardy... a prej nemela byt druha zluta

Reagovat
Murtago

Uznávám, že to bylo nafingovaný, ale osobně bych mu navíc druhou žlutou nedal, když si vezmu, jak strašně málo se v dnešním fotbale udělujou ŽK za simulování.

Reagovat
Murtago

Ale redku si podle mě obhájí, ty penalty už hůř.

Reagovat
Murtago

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

redka správně, ale ty penalty achjo

Reagovat
smazaný uživatel

To jo počítam ze bude Vardy omilostnen

Reagovat
smazaný uživatel

zluta po pravu.. tam sebou placl jak kapr... zajimavy... ze kdyz to udela nekdo jinej... tak by hned vsichni vylucoval.. najednou to udela "milacek" Vardy... a prej nemela byt druha zluta

Reagovat
smazaný uživatel

Není to miláček ani nic podobnyho,jen to objektivně hodnotil což asi tobě chybi

Reagovat
smazaný uživatel

tak pozor... ja to Leicesteru preju.. ale nedivam se na ne s ruzovyma brylema... takze objektivita schazi asi nekomu jinymu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co to tu meleš, když napsal, že tu červenou dostal správně...

Reagovat
Rich

Leicester má moje velké uznání za to co dokazuje v lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele