26. kolo
13.02.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - West Bromwich Albion 0:1

Co by dali hráči Evertonu za to, aby se fotbal hrál na cokoliv jiného než na góly? Více jak tři desítky střel, drtivá převaha na míči, nespočet standardních situací, nic z toho jim hořkost porážky nenahradí. West Bromwich bezchybně odpověděl na všechny otázky soupeře a posazený tak vzadu jak jen to šlo, si po měsíci může odškrtnout splněnou zkoušku za plný počet bodů.

Toffees se proti typicky zataženému soupeři nadchli k ofenzívě od úvodního hvizdu, nicméně Fostera přes téměř 70% držení míče v první čtvrthodince prakticky nazeměstnali, i když se o kvalitě defenzivní práce hostů dalo hravě polemizovat. O to větší šok tak přišel v patnácté minutě po premiérovém tažení k Roblesovi, které vyústilo v rohový kop zahraným Sessègnonem, jenž kratším centrem našel u malého vápna Olssona, ten hlavičkou zády k brance prodloužil na zadní tyč a balón se nezastavitelně snášel do sítě. Sobecky se ovšem zachoval Rondón, který osamocený na brankové čáře ukradl druhý ligový gól švédskému obránci.

Opaření domácí chvíli sbírali dech, po pár minutách se však už vrátil předchozí obraz hry a drtivá převaha favorita. A stejně jako před změnou skóre, i tentokrát nedokázala ofenzíva Evertonu dotáhnout své tažení k zakončení. Tedy až do uplynutí další čtvrthodiny, kdy tečovaná rána Barkleyho proletěla kolem bližší tyče Fostera, kterému posléze pomohl obránce proti hlavičce Barryho z malého vápna. Lennonův sražený pokus vytáhl brankář na poslední chvíli zpod břevna, Funes Mori z pár kroků napálil skákající balón těsně mimo, Barkley mířil zpoza vápna parádně, jenže orazítkoval pouze zadní tyč a tu samou jen chvíli na to rozezněl nepovedeným centrem Cleverley. Od prvního nebezpečí uběhlo osm minut, jenže ani třináct střel za posledních osmnáct minut prvního dějství vyrovnání nepřineslo.

Začátek druhé půle ničím nepřekvapil, snad jen brzkou únavou hráčů Baggies, kteří hned z úvodu nestíhali v soubojích jeden na jednoho. McClean si tak například koledoval o dvě žluté karty do deseti minut po změně stran a nebylo divu, že ho Pulis rychle stáhl na střídačku. Jedním z hlavních problémů domácích však nadále byl vymazaný Lukaku, jenž šel vidět jen při střelách svých spoluhráčů, do jejichž dráhy letu se neobratně pletl.

Prvně tak Goodison Park zahučel až v 60. minutě, to dostal balón proti noze Barry a z osmnácti metrů pálil jen decimetry nad břevno. Vzápětí mohla přijít další nemilosrdná rána, to dostal kolmici za obranu Rondón a počkal si na náběh Brunta, který však z první těsně minul vzdálenější tyč. Na šance hluchou pasáž protnulo gentlemanské gesto přítomných diváků, kteří přes nepříznivý vývoj dali hlasitým potleskem najevo, že ani po dvou a půl letech nezapomněli na služby Victora Anichebeho.

Ano, Barry, McCarthy, Deulofeu, Barkley, všichni ti nedávali obraně West Bromwiche vydechnout, gólové příležitosti ovšem nepřicházely. Foster si tak dokráčel pro vcelku snadné čisté konto a s dvanáctiminutovou výpomocí Danielse tak drží ofenzívu Evertonu při společných setkáních v Goodison Parku neúspěšnou již od roku 2013, na třetí pokus prvně s oslavou všech bodů, jakkoliv herně nezaslouženou.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com, whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ses probudil

Reagovat
smazaný uživatel

to si vážně takoví tupec nebo už nevím proč by jim nemohli dát 4ku ok Bromwi ty dva asi nedá, ale Karamelky mají na 4 branky doma

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tupec? Wba beton tak 2:0 max

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aspon ze uz nepises multitipy

Reagovat
smazaný uživatel

hele je mi to vedlejší, nebudu se tu dohadovat o blbostech na to jsem dost starý takže ať je po tvém 2:0

Reagovat
Krony

Šancí EFC měl i na to, aby dal osm gólů, bohužel produktivita nulová.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele