38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Norwich City 3:0

Pokud lze soudit na základě tohoto utkání (a to spíš nelze), potom je budoucnost Evertonu zářivá. Trenér rezervy Toffees David Unsworth dal dnes rovnou od začátku šanci třem svým oblíbencům a ti se mu odvděčili pěknými výkony, jež podepřely suverénní výhru nad stěží motivovaným druholigistou z Norwiche...

Svůj debut si dnes za Everton odbyli Kieran Dowell (18 let), Tom Davies (17) a nakonec i krajní bek Jonjoe Kenny (19), který naskočil až v průběhu zápasu namísto zraněného Matthewa Penningtona, rovněž hráče rezervy.

A mladíci nehráli žádné sparing partnery, když speciálně Kieran Dowell v ofenzívě často přikládal ruku k dílu a jeho nedokončené sólo ostatně stálo u zrodu první branky, když na něho v 19. minutě parádně navázal James McCarthy, který vyloženě zatloukl uvolněný balon do sítě.

John Ruddy se předtím musel dvakrát krátce po sobě vytáhnout proti Lukakuovi, zatímco Norwich - velice brzy obraný o služby zraněného Martina Olssona, jenž se nyní strachuje o Euro - povětšinu času tápal. Jerome jednou celkem nebezpečně hlavičkoval a pár střeleckých pokusů měl i Redmond, jinak ale Canaries při svém loučení s první ligou mnoho nenabídli.

Naopak Everton ještě před pauzou de facto rozhodl. Barry ve 43. minutě nádherně spatřil Lukakua, kterak zabíhá za obrannou linii Norwiche, Brady zvládl Belgičana akorát okatě zatáhnout za ruku a Baines se potom na penaltovém puntíku nemýlil.

Ve druhé půli už se převážně jen dohrávalo a fanouška Evertonu jistě potěší, že kompletní trojlístek Dowell - Davies - Kenny se rád zapojil do budování útoku, který ústil v Mirallasovu pojistku již ze 48. minuty.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele