9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Everton FC - Manchester United 0:3

Manchester United dokázal prolomit nepříznivou sérii a po čtyřech letech zvítězil v Goodison Parku. Everton dnes schytal vzhledem k průběhu zápasu pro ně možná trochu krutou porážku 0:3. Gólově se prosadili Morgan Schneiderlin, Ander Herrera a Wayne Rooney.

V Liverpoolu se skóre poprvé měnilo v 18. minutě. Po rohovém kopu rozehraném na krátko poslal centr do šestnáctky Juan Mata, Steven Naismith nedokázal balón odvrátit do bezpečí, míč se pak po ose Rojo - Smalling odrazil až k Morganu Schneiderlinovi, francouzský středopolař na hranici penaltového puntíku zachoval chladnou hlavu a poslal svůj tým do vedení.

Na druhý gól nemuseli příznivci Manchesteru dlouho čekat. Čtyři minuty nato skvěle odcentroval z levé strany Marcos Rojo, našel nehlídaného Andera Herreru a ten netypicky hlavou rozvlnil síť za Howardem podruhé. Na 3:0 mohl ještě před přestávkou zvýšit Anthony Martial, jeho zakončení však skončilo pouze v rukavicích brankáře Evertonu.

Začátek druhého dějství patřil Toffees, kteří svého soupeře zatlačili a vytvořili si několik zajímavých příležitostí. V té největší neuspěl Romelu Lukaku, když po zpětné přihrávce Aarona Lennona střílel pouze do míst, kde stál připravený David De Gea, jenž jeho prudkou ránu reflexivně vykopl. Čtyřiadvacetiletý Španěl pak své spoluhráče podržel i při nepříjemném přímém kopu Rosse Barkleyho.

Navzdory nadějnému vstupu domácích do druhého poločasu se záhy z další trefy radovali hosté a definitivně tak rozhodli o vítězi dnešního klání. Zkušený stoper Phil Jagielka udělal velkou chybu v rozehrávce, jeho nepřesný pas zachytil Schneiderlin, Herrera pak do samostatného úniku vysunul Wayna Rooneyho, který střelou na přední tyč překonal Tima Howarda.

Kapitán Red Devils tak vsítil svůj 187. ligový gól, čímž v historických tabulkách Premier League dorovnal Andyho Colea a lépe než oni dva už je na tom pouze zdánlivě nedostižitelný Alan Shearer s 260 zásahy. Rooney pak mohl Colea dokonce překonat, v dalším stoprocentní šanci si ovšem už s Howardem neporadil. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, United vyhráli v Goodison Parku jasně 0:3.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X2.Dnes má narozeniny B.Charlton (78).Držitel zlatého míče 1966.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ne-prohra Karamelek takže buď 2:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele