21. kolo
13.01.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - West Bromwich Albion 2:2

Už to bylo blízko, Chelsea však letos i nadále čeká na dvě po sobě jdoucí vítězství. West Bromwich předvedl až překvapivě otevřenou hru a především za první poločas si svůj podíl na bodech zaslouží. Domácí hráči sice měli postupem času navrch, využít toho k ohrožení branky soupeře nicméně bylo nad jejich síly.

Baggies vstoupili do utkání nebojácně a po prvním zahřmění z kopačky Diega Costy zkoušeli uspět z jakékoliv pozice. Za čtvrthodinky tak vypálili hned čtyřikrát, nejnebezpečnější však byla příliš vysoká hlavička McCleana z páté minuty. Blízko překvapivému otevření skóre měl také Dawson, ani ten však hlavou Courtoise nepřekonal a Chelsea tak trestala.

Celou akci načal čtyřicetimetrovým pasem Fabregas na Costu, který přes Williana rozšířil hru na Ivanoviće, jenž přízemním centrem z první našel na zadní tyči Azpilicuetu, a ten z metru snad ani nemohl zamířit mimo. Pět minut poté se opět ozvali hosté a Courtois musel rychle k tyči, aby po centru Brunta neslavil po dalším hlavičkovém pokusu McClean. Bezhlavě se naopak zachoval v další moment Yacob a po faulu na domácího útočníka mohl být rád, že si odnesl pouze žlutou kartu.

Zasloužené vyrovnání tak přeci jen přišlo krátce po půlhodině hry a díky hostujících fanoušků sbíral především Pedro, jenž zbytečně přišel o míč na vlastní polovině, Fletcher kvapně našel ve středu hřiště Gardnera, a ten se s ničím nerozpakoval - napálil balón z pětadvaceti metrů přes laxního Zoumu a Courtois neměl nárok na balón dosáhnout. Chvíli před odchodem do šaten navíc málem otočil skóre Rondón, kterého neuhlídal Terry, už osmý střelecký pokus hostů nakonec prolétl decimetry vedle tyče.

Druhé dějství už bylo předpovědím o něco blíže, když se Chelsea konečně viditelně snažila o získání náskoku, proti ovšem byla koncentrovaná defenzíva Baggies, která těžila ze zhuštění středu hřiště před vápnem a zavdávala příčinu několika zajímavým protiútokům. Především nulový důvtip proti pozorné obraně tak z utkání dělal nepříliš atraktivní podívanou, kterou utnul až gól čtvrthodiny před koncem.

Willian dostal při rychlém přechodu do útoku balón na pravou stranu, vnikl na roh vápna k brankové čáře a na malém vápně hledal Kennedyho Nunese, jehož až přespříliš hlídal McAuley, ten tak nešťastně srazil míč u bližší tyče za překvapeného Myhilla. Ten se jen dvě minut poté blýskl parádním zákrokem proti Costovi a zavdal tak příčinu báječného konce pro svůj tým.

Odvrácený centr z pravé strany se dostal před vápno, kde stál osamocený James McClean, který neváhal a napálil balón po zemi přesně k tyči. Zaskočení favorité se přes šest minut dlouhé nastavení k ničemu prosadit nedokázali a West Brom si odváží zasloužený bod a drží náskok tří bodů proti svému dnešnímu soupeři.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. na 30% 1:2) 02

Hosté umí potrápit

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Independent - Zraněný útočník Radamel Falcao se odjel léčit do Francouzského Monaka a patrně ukončí své hostování v Londýnské Chelsea.

Hlavně už nikam nepřestupuj vrať se do vlasti

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinský útočník Ezequiel Lavezzi který nyní patří PSG, je spojován s odchodem do Chelsea, která potřebuje vyřešit problém s útočníky. O hráče se však zajímají i další Londýnské kluby Tottenham a Arsenal. Přestupová částka nebyla zveřejněna, ale PSG kupovalo Argentince z Neapole za necelých 30 miliónů € v roce 2012 - Telegraph

Reagovat
frederik

Chelsea doma zvítězí- 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele