1. kolo
08.08.2015 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Swansea City 2:2

Mistrovská Chelsea nezahájila novou sezónu podle svých představ a v domácím prostředí pouze remizovala se Swansea 2:2. Blues sice zásluhou šťastných tref Oscara a Williana dvakrát vedli, o vedení však vždy přišli a téměř celý poločas navíc kvůli vyloučení brankáře Courtoise dohrávali v deseti.

Zajímavé utkání ve velmi dobrém tempu se od prvních minut hrálo na Stamford Bridge. První velkou šanci si vytvořili hosté. V 6. minutě po rohovém kopu Shelveyho předskočil na první tyči Ivanoviće Bafetimbi Gomis a hlavička francouzského útočníka skončila jen kousek vedle levé tyče. Spolupráce mezi Shelvey a Gomisem zafungovala i podruhé, když někdejší hráč Liverpoolu kolmicí vysunul svého spoluhráče, Gomis však se zakončení tak dlouho váhal, než mu míč od kopaček odkopl navrátivší Terry.

Chelsea úvodní šance soupeře přečkala bez úhony a ve 23. minutě sama udeřila. Přímý kop ze strany zahrával Oscar a i když na jeho střílený centr nedosáhl Cahill ani Ivanović, balón zastavila až síť - 1:0. Z vedení se ale Blues příliš dlouho neradovali, po sedmi minutách si na Taylorův centr ze strany naskočil kdo jiný než Gomis, Thibaut Courtois předvedl fantastický zákrok, jenomže následně nadvakrát dokázal v krkolomné pozici kopnout míč do brány letní posila André Ayew.

Svěřenci Josého Mourinha si však své vedení vzali okamžitě zpět. I tentokráte to bylo tak trochu omylem. Centr Williana z levého křídla tečoval bránící Federico Fernández tak nešťastně, že kulatý nesmysl zapadl na zadní tyč absolutně mimo dosah Lukasze Fabianskeho.

Vyrovnání přišlo pár minut po příchodu z kabin. Po dalším skvělém pásu Shelveyho se řítil sám na Courtouise Bafetimbi Gomis, jenž si dokázal píchnout míč kolem belgického brankáře, který ho na hranici pokutového území fauloval a sudí Michael Oliver vyřkl nekompromisní verdikt - penalta a červená karta. Na trávník tak musel Asmir Begović, který si kvůli tomu odbyl premiéru dřív, než sám čekal. Penaltu se mu ale chytit nepodařilo a sám faulovaný s přehledem srovnal na 2:2.

Bosenský gólman si první zákrok připsal pár chvil nato, když zneškodnil nepříjemný pokus Montera. Zanedlouho měl znovu hodně práce a Begović předvedl, proč za něj byla Chelsea ochotna zaplatit osm milionů liber. Bravurně vytáhl další ránu Montera a nenechal se zaskočit ani Jonjem Shelveym, který se ho snažil překvapit přímo od rohového praporku.

Čtvrthodiny před koncem se po delší době o slovo přihlásili také domácí, brilantní individuální akcí se blýskl Eden Hazard a jen vynikající zákrok Fabianskeho uchránil Swansea od inkasovaného gólu. Hektický závěr už žádnou vyloženou příležitost nepřinesl a obhájce titulu tak hned při svém prvním duelu v nové sezóně klopýtl.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tom kurzu 1.40 easy money.

Reagovat
smazaný uživatel

Easy money no ale taky jsem bohužel měl 1ku

Reagovat
smazaný uživatel

preco hra Fabregas, ked v poslednom kole dostal cervenu kartu ?

Reagovat
Tuxedo

V predposlednom a mal ban len na jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanovič naprosto otřesný výkon to samé Hazard myslím si že by měl Jose protočit se sestavou. Nechápu střídání Fabregase a Oscara kteří tvoří hru Chelsea. Naopak přišel Falcao který je pomalu ale jistě horší než El Nino

Reagovat
smazaný uživatel

Curtois taky chyba jak neco, takovej viditelnej faul.... co si myslel ze dostane? Cervena hned 1.kolo taky dobr, ted bude v Chelsea chytat 3.branar

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Murinho umi servat i svoji lekařku v Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele