13. kolo
21.11.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Norwich City 1:0

Chelsea po třech porážkách v řadě konečně zvítězila, byť se na tříbodový zisk proti Norwichi pořádně natrápila. Až po hodině hry vstřelil jediný gól utkání Diego Costa, který při něm obnovil svoji loňskou spolupráci s Cescem Fábregasem.

První střelu na branku přesto vyprodukovali hosté, jmenovitě Nathan Redmond, ale Begović v brance Chelsea jeho střelu snadno vyrazil. Prakticky obratem Hazard nachystal šanci pro Williana, jenž ztroskotal na Ruddym. Gólman Norwiche držel svůj tým poměrně dlouho - a měl i štěstí, když po spolupráci Hazarda, Fábregase a Pedra přestřelil branku Costa.

Opravdový fotbal se rozjel až po půlhodině hry. Ruddy se musel podruhé v utkání postavit proti přímé střele, když vyrazil ránu Fábregase zpoza šestnáctky. Na opačné straně se vzápětí dožadoval penalty Brady, který po lehkém kontaktu s Willianem ve vápně spadl na zem. Totéž zkoušel i Diego Costa, jenž pro změnu přihrál souboj s Bassongem.

Největší šance prvního poločasu přišly v jeho úplném závěru. První zaváhání defenzivy Chelsea div nevyužil stoper Bassong, který se po přihrávce Wisdoma přes celé vápno dostal k jasné gólovce - domácí ale zachránil blokující Terry. Vzápětí měl ještě větší příležitost Diego Costa, Kenedyho pas ale znehodnotil ve spolupráci se skvělým Ruddym.

Holohlavý gólman zachránil Norwich ještě jednou po změně stran, když lapil Fábregasovu střelu po zpoza vápna. Jasný převaha Chelsea se ovšem domácím přece vyplatila, čtyři minuty po hodině hry. Hazard byl faulován na půlící čáře, standardku rychle rozehrál Fábregas a Diego Costa v sobě konečně probudil instinkt zabijáka. Rychlá klička, pohotová střela k tyči a bylo to 1:0.

Po chvíli domácí mohli vést o dva góly, ale Willianův dobrý přímý kop prodloužil Zouma pouze na břevno. A mohl toho litovat vzápětí, když se z dálky napřáhl Brady a Begović se musel pořádně natahovat, aby míč vychýlil mimo bránu. Až do nastaveného času však Norwich poté mlčel a Matić mohl jeho naděje definitivně spálit - protlačil se sám před gólmana, jenže stoprocentní šanci spálil.

A Ruddyho zákrok mohl mít ve finále klíčový dopad. Chelsea totiž v dodatečných čtyřech minutách přestala hrát a Canaries se několikrát dostali k nebezpečnému centru. Terry, Zouma a další však jeden po druhém odvraceli. Blues tak dotáhli důležitý duel k hubenému vítězství.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

01 (tajné přání 1:2)

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně už musíme vyhrát jsme na 16. místě!!!!!!!!

Ideáelní sestava:

Begovic

Ivanovic Zouma Terry Azpilicueta

Fabregas Matic

Willian Oscar (nebo Pedro) Hazard

Costa

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele