18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 1:1

Pátou remízu v řadě si na své konto připisují fotbalisté West Hamu United. Po třech zápasech alespoň udělali svým fanouškům radost, když zásluhou Aarona Cresswella vstřelili gól, ovšem vyrovnání obstaral z penalty Jordan Ayew. Aston Villa tak sice boduje podruhé za sebou, s osmi body však stále zůstává beznadějně poslední.

Svěřenci Rémiho Gardeho chtěli potvrdit povzbuzující výsledek z minulého týdne, kdy remizovali v St. James Parku a do utkání vstoupili aktivně. Problémy hostující obraně dělal především Rudy Gestede, nejprve mířil hlavou vedle a pak ztroskotal na vynikajícím Adriánovi, který nejprve zlikvidoval střelu Bacuny a pak i dorážku reprezentanta Beninu.

Na pozoru se musel mít i jeho protějšek Brad Guzan, jehož prověřil Mauro Zárate, a zkušený brankář se musel pořádně natáhnout, aby neinkasoval. Čisté konto však dnes stejně neuhájil. Aaron Cresswell se vydal podpořit ofenzivu, přebral přihrávku od Antonia a jelikož dostal hodně prostoru, vypálil a Guzan neměl proti přesné střele k levé tyči šanci zasáhnout. Hammers mohli skórovat už o chvíli předtím, Kouyaté ale pouze rozezvučel břevno.

Villans se ovšem s další porážkou nehodlali smířit a po změně stran vrhli všechny síly do honby za vyrovnáním. Partu Slavena Biliće v těch chvílích několikrát podržel velmi dobře chytající Adrián. Skvěle zasáhl proti střele Veretouta, přímému kopu Westwooda a především pak proti zakončení Gestedeho.

Vytáhlý útočník, který do Birminghamu přišel v létě z Blackburnu, se pár minut nato poroučel k zemi po kontaktu s Ogbonnou a Mike Dean ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu s přehledem proměnil Jordan Ayew a uzavřel na konečných 1:1. Aston Villa měla ve druhém poločase mnohem více ze hry, své šance ale nevyužila a na vítězství v domácím prostředí tak stále čeká.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
JimBob

snad se nebude opakovat ctvrta nula - nebo spis ctvrty 0:0 - za sebou, i kdyz pri ty marodce :/

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je treba urvat tri body.1:0 bude stacit Od ledna by jsme meli byt jakz takz komplet.Come on Irons

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham prolomí střelecké trápení, ale tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham prolomí střelecké trápení, ale tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele