32. kolo
02.04.2016 13:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Aston Villa - Chelsea FC 0:4

Proud history. What future? Fanoušci Aston Villy za sebou mají další tvrdou facku, kterou jim připravili místy až trapným výkonem jejich vlastní fotbalisté. Chelsea to na půdě zoufale posledního týmu tabulky měla opravdu usnadněné a výsledek 4:0 byl zaslouženým východiskem průběhu hry. Dvakrát se trefil Pedro, první góly v Premier League vstřelili Ruben Loftus-Cheek a Alexandre Pato.

Na prosluněném Villa Parku vypadala hra od úvodu svěžím dojmem, čemuž nahrávalo i čerstvé složení sestavy Chelsea. V dresu Blues nastoupila hned čtveřice hráčů do jednadvaceti let - mezi nimi i debutující stoper Matt Miazga.

První šanci však vytvořil po deseti minutách ostřílený Pedro, jenž převzal odražený míč po rohovém kopu a jen těsně minul šibenici Guzanovy branky. Až chvíli poté se ukázali dvacetileté naděje londýnského celku. Kenedyho krásná průniková přihrávka do samostatného nájezdu však bylo pro Loftus-Cheeka příliš dlouhá.

V devatenácté minutě viděli diváci v Birminghamu první branku. Kdo jiný než Cesc Fábregas poslal úžasný dlouhý míč z půlící čáry, který si skvěle stáhl Pedro a ještě lépe přehodil bezmocného Guzana. Vše ale bylo zbytečné, jelikož se španělský křídelník v momentě přihrávky nacházel v těsném ofsajdu.

Chelsea v první části zápasu ovládala hru a Villans dlouhou pasáž působili, jako kdyby už nyní měli druholigové parametry. Zasloužené odměny se hosté dočkali ve 26. minutě, tedy v době, kdy už byl na hřišti další debutant Alexandre Pato, který nahradil zraněného Rémyho. Gólovou akci založil překvapivou finesou Mikel, ze strany centroval Azpilicueta a Ruben Loftus-Cheek i s pomocí tečujícího Lescotta otevřel skóre.

Domácí se probrali až po půlhodině hry, kdy především Jordan Ayew ukázal obraně Chelsea, že nebude mít celý zápas úplné leháro. Byl to právě on, kdo pronikl přes Azpilicuetu a přihrál do šance Gilovi. Courtois však jeho ránu kryl, stejně jako když dezorientovaný Baba odpálil míč přímo do Ayewa. Ghanský reprezentant byl u veškerého nebezpečí Villans, jeho přímý kop však Courtois opět lapil, načež Ayew vypálil těsně vedle.

Pro Chelsea to však byla jen krátká slabší pasáž, zabrala pak přesně v momentě, kdy to bylo potřeba. V závěru poločasu totiž Fábregas poslal do šestnáctky další krásný míč, Cissokho stáhl ve vápně Pata a Neil Swarbrick ukázal na penaltový puntík. Exekuci si u spoluhráčů vyprosil právě Alexandre Pato, jenž tak při debutu dokázal i skórovat.

Gól do šatny jako by Aston Villu absolutně srazil na kolena. Hned v první minutě druhého dějství totiž střídající Oscar po narážečce s Patem pronikl do šestnáctky a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Pedra. Ten už neměl potíž poloodkrytou svatyni trefit.

Necelou čtvrthodinku poté si brazilští šikulové roli vyměnili - Oscar přihrál Patovi a úspěšný debutant zajímavou střelou donutil Guzana k zákroku. Americký brankář míč jen vyrazil a dobihající Pedro měl při druhé brance v utkání opět poměrně snadnou pozici. Z úhlu míč doklepl do sítě a Villa Parkem se začalo ozývat pískání.

Aston Villa však měla i smůlu, dvacet minut před koncem třeba Pedro srazil k ve vápně Grealishe, ale sudí Swarbrick chybně penaltu neodpískal. Zbylé minuty už se víceméně dohrávalo, výjimkou byly střely těsně vedle od Grealishe nebo Baby Rahmana. Chelsea tak popatnácté v řadě neprohrála, naopak Villans prohráli už posedmé a její sestup je takřka hotovou věcí.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tady už v postatě o nic nejde.Aston Villa sestupuje a Chelsea se probudila pozdě.Tip oba dají gól

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pony Slaystation

AV se probere 3:2

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

pad do championship (a mozno aj nizsie) by aston ville na zopar sezon urcite prospel. posledne roky je to uplne marny a trapny klub.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele