16. kolo
13.12.2015 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Aston Villa - Arsenal FC 0:2

Premier League má nového lídra, v čele tabulky bude alespoň do zítřejšího večera Arsenal, který vyhrál na hřišti Aston Villy 2:0. Góly Oliviera Girouda a Aarona Ramseyho naopak znamenají patnáctý zápas v řadě bez vítězství pro Villans. Ti jsou po dnešku stále zoufale poslední, na záchranu teď ztrácí propastných osm bodů.

Aston Villa vstoupila do Premier League otřesně a podobně si vedla i v utkání proti Arsenalu. Jako první sice vypálil její Scott Sinclair, ale zatímco Petr Čech měl s jeho pokusem pramálo potíží, Brad Guzan už za tři minuty vytahoval míč z branky. Alan Hutton ve vápně stáhl agilního Thea Walcotta, a přestože rozhodčí Friend dlouho váhal, nakonec ukázal na puntík. Penaltu s přehledem proměnil Olivier Giroud.

Francouzský útočník nejenže navázal na fantastické třígólové představení z Ligy mistrů, které Arsenalu zajistilo postup do osmifinále, navíc vsítil svůj jubilejní padesátý gól v Premier League. Giroud byl blízko druhé trefy v utkání ve dvacáté minutě, kdy hlavičkoval zády k bráně. Přesto vyběhnuvšího Guzana překonal, vysokou střelu odpravil do bezpečí až jeden z obránců.

Situaci z osmatřicáté minuty už ale nedokázal zhatit nikdo. Hlavní postavou byl tentokrát Aaron Ramsey, který u vlastního vápna vybojoval míč skvělým zákrokem na Gueyeho, a pak počkal, až se k němu po ose Walcott - Özil dostane míč. Německý špílmachr mu balón nachystal před prázdnou branku a Velšan jej snadno zasunul do sítě.

Po změně stran se obraz hry změnil, Aston Villa cítila, že musí útočit a činila tak. Jenže efektivita jejího snažení byla naprosto žalostná. Za celý poločas prověřili domácí Petra Čecha jedinkrát, krátce po obrátce střílel zajímavě zpoza vápna Carles Sánchez.

Za zmínku stojí snad už jen Bacunova technická střela nad, Gilova rána vedle - a především akce střídajícího Adamy Traorého. Jeho sólo přes půli hřiště v nastaveném čase bylo asi nejpozitivnějším momentem Aston Villy, přestože skončilo střelou do boční sítě. Český gólman tak neměl problém udržet už 169. čisté konto v Premier League, čímž vyrovnal rekord Davida Jamese.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Arsenal to dá s přehledem

Reagovat
justcall

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám že bude překvápko,tip Villa neprohraje

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
hradec

Aston Villa 0:4 Arsenal FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele