24. kolo
02.02.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Southampton FC 0:0

Arsenal už počtvrté v řadě nedokázal v Premier League zvítězit a jeho vyhlídky na zisk titulu se povážlivě zamlžují. Po bezgólové remíze se Southamptonem totiž ztrácí na vedoucí Leicester už pět bodů. Suverénním hrdinou utkání se stal Fraser Forster, který pochytal všech deset střel "Kanonýrů" na branku a minimálně polovina zákroků byla naprosto prvotřídních. Arsenal tak klesl za Tottenham (!) na své (ne)oblíbené čtvrté místo...

Zápas na Emirates Stadium byl pro obranu Southamptonu poměrně paradoxní - v předchozích třech utkáních totiž dovolila soupeři vystřelit dohromady dvakrát (!), přičemž oba zásahy vytahoval Forster po střelách zpoza vápna. Dnes pochytal pětinásobek střel a hned ta první byla zevnitř pokutového území. Özil byl po centru Alexise ve vápně úplně sám, ale anglický gólman poprvé zazářil.

První skutečně famózní zákrok si Forster schoval na dvacátou minutu, kdy opět zakončoval Mesut Özil. V úvodním dějství toho však gólman Saints příliš na práci neměl a naopak hosté se dostávali do zajímavých příležitostí. Do Čecha pálil z dobré pozice Tadić, Romeu pro změnu mířil nad. Velkou šanci měl po hlavičce Van Dijka Sadio Mané, ale v tísni vystřelil těsně vedle.

Ve druhém dějství se však před brankou Svatých rozpoutalo hotové peklo, které však neskutečný Fraser Forster jedním skvělým zákrokem za druhým brilantně řešil. Poprvé už po třech minutách, kdy robinzonádou vytěsnil technickou ránu Girouda. V pětapadesáté minutě se ještě po minele Gabriela dostal do šance Mané, ale po lehkém Čechově zásahu už zápas charakterizoval jen souboj nešťastných střelců Arsenalu a fantastického Forstera.

Hlavičku Girouda i Alexise ještě lapil snadno, největší zápřah musel snést mezi 67. a 70 minutou, kdy čelil čtyřem obrovským šancím londýnského celku. Dvakrát musel zasahovat proti střele úplně osamoceného Walcotta, aby hned za minutu vyškrábl další hlavičku Alexise. Koscielny pak z malého vápna hlavou přestřelil. Dvacet minut před koncem pak konečně Sánchez Forstera překonal, ale na brankové čáře jej zastoupil James Ward-Prowse.

Deset minut před koncem inkasoval krvavý šrám na hlavě José Fonte a hra se trošku zbrzdila. Arsenal si vytvořil už jen jedinou šanci - nádherná narážečka Alexise s Özilem, po které se německý záložník zjevil před brankou, načež jej skvěle odzbrojil Van Dijk. Odražený míč napálil na branku Alexis, jenže Fraser Forster dnes zkrátka čaroval. Ve čtvrtém utkání po zranění si připsal čtvrté čisté konto.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 (popř. 1:2 přeji) 02

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
pan_Péťa

Dlužíme jim výprask.. Teď už jen záleží jak moc si to budeme přát ukázat :/ Po Liverpoolu, Stoke a Chelsea je potřeba se vzchopit a Soton by mohla být slušná příležitost se předvést.. 4:0 nebo 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Sanchez se urcite prosadi

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

0:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SOTON

Foster kouzelník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele