20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal navzdory špatnému výkonu porazil Newcastle a zůstává první

Arsenal si proti Newcastlu dlouho zahrával a musel přestát celou řadu vyložených šancí soupeře, ovšem gól Laurenta Koscielného osmnáct minut před koncem byl nakonec tím vůbec jediným. Kanonýři tak zvítězili 1:0 a drží se i nadále na čele ligové tabulky.

Domácí celek vstoupil do deštivého utkání jako vítr a zvláště krajní bek Héctor Bellerín provětral pravou stranu Newcastlu několika nebezpečnými centry. Jejich příjemci však pokaždé scházelo pár decimetrů k přesnějšímu zakončení, a tak přetrvával bezbrankový stav i po úvodní desetiminutovce. První přesný střelecký pokus si však připsali hosté. Wijnaldumova hlavička i následná střela dobíhajícího Colbacka si však na pozorného Čecha nepřišly.

Za sympatického chorálu "Pavel is a Geordie" na vyjádření památky nedávno zesnulého Pavla Srníčka se hostům podařilo vyrovnat hru, zvláště díky těsnému bránění hlavního architekta Arsenalu Mesuta Özila. Až devět minut před koncem první půle se Alex Oxlade-Chamberlain pustil do dravého průniku, kterým připravil střeleckou příležitost pro Oliviera Girouda. Ránu francouzského útočníka však na poslední chvíli stačil skluzem tečovat mimo branku hostující kapitán Coloccini.

Závěr úvodního poločasu vyzněl lépe pro Newcastle. Nejprve pokoušel štěstí ekvilibristicky kopem přes hlavu Mitrović, pak se do ještě lepší šance dostal Wijnaldum, ovšem Čech stihnul proti nizozemskému záložníkovi včas vyběhnout a spolehlivě jeho ránu vyrazit do bezpečí. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za bezbrankového stavu. Hned dvě minuty po změně stran se tentýž souboj opakoval a znovu z něj vzešel vítězně český brankář. Wijnaldum měl přitom v samostatném úniku spoustu prostoru i času, přesto Čechovi povolil dostat se k němu dostatečně blízko a ránu zneškodnit.

Minutu nato se do další slibné pozice dostal Mitrović po sklepnutí Péreze, jenže letící míč nedokázal z voleje umístit mezi tři tyče. Arsenal kontroval pokusem Aarona Ramseyho, jenž sice na konto Arsenalu připsal vůbec první střelu na bránu, avšak brankář Elliot si s jeho ranou poradil. Tak jako tak mohli být domácí rádi, že ještě neprohrávají.

Teprve na přelomu odehrané hodiny Arsenal přepnul do vyšších obrátek a zatlačil svého soupeře k vlastní šestnáctce. Nic kloudného vyjma tečované Giroudovy rány z toho však nevzešlo a frustrace domácích fanoušků stoupala čím dál více. Přestože tomu opticky nic nenasvědčovalo, Arsenal se průlomu skóre nakonec přece jen dočkal. Osmnáct minut před koncem skončil Özilův rohový kop nevydařenou hlavičkou vysoko do vzduchu v pokutovém území Newcastlu, kde se nejlépe zorientoval Olivier Giroud a vyhraným soubojem přistrčil míč hlavou směrem k číhajícímu Laurentu Koscielnému. Francouzský stoper z bezprostřední blízkosti tváří v tvář Elliotovi nezaváhal - 1:0 pro Arsenal.

Zaskočení hosté mohli jen žehrat na neproměněné šance, ovšem v jejich tvorbě neustávali ani po první brance zápasu. Aleksandar Mitrović však ani tentokrát nedokázal svou hlavičku ukočírovat, aby Čechovu bránu nepřeletěla. Stejně si šest minut před koncem počínal i zoufalý Wijnaldum, střelecká muška Newcastle v sobotu zcela opustila. Rozhodnout mohl v prospěch Arsenalu Aaron Ramsey po výtečné práci střídajícího Campbella, ovšem ranou z úhlu si na Elliota nepřišel. Velšský záložník si v devadesáté minutě vytvořil po Özilově pasu ještě lepší šanci, jenže z vyložené pozice minul.

Utkání tak dospělo k čtyřminutovému nastavení, v němž si již Arsenal těsné vedení pohlídal a může slavit cenné vítězství 1:0, které si dle výkonu ne zcela zasloužil, ovšem i taková prvenství se v cestě za vysněným titulem počítají.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
Beros

3:0, minimálně...

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Uzemnit ty hrady dolu !

Reagovat
NuFc23

Mam narodeniny, tak verim vo vyhru :)

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
kissak

jasnej debakl

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Basileje Mohamed Elneny prošel v Arsenalu zdravotní prohlídkou, ale jeho přestup za sedm milionů liber ještě zpozdí vyřízení pracovního povolení. (Daily Star)

Reagovat
Counter

V prevku je tomu věnován celý odstavec (-.-) I když pravda, částka se tam neuvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy se podívej kdy jsem to psal já a kdy EF (čas)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sice Newcastle zas prohrál,ale za tuhle porážku se rozhodně stydět nemusí.

Pěkný zápas. Škoda že takový fotbal předvádí jen proti silným týmům jako je Arsenal a se slabšími soupeři body ztrácí. Dnes by byla spravedlivá dělba bodů.

Reagovat
justcall

Reagovat
advokat

To,že Arsenal vedie PL a hore sú tímy ako Leic., WHU je svedectvom poklesu tých hlavných, a to MU,CHELSEA,MC

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer Arsenalu Arsene Wenger poslal fanouškům vzkaz, že do deseti dnů mohou očekávat novou posilu na post záložník nebo útočník. (Talksport)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele