23. kolo
24.01.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Chelsea FC 0:1

Ať už je na tom Chelsea jakkoli špatně, s Arsenalem v lize zkrátka neprohraje. Wengerův tým nevyhrál proti městskému rivalovi už devět utkání v řadě, ještě více alarmující je potom statistika vstřelených gólů - ten se Gunners nepodařilo Chelsea dát už pošesté za sebou! Hostům tak stačila jedna trefa Diega Costy, který navíc poslal soupeře do oslabení už v osmnácté minutě...

Už před klíčovým okamžikem celého utkání měla Chelsea překvapivě navrch, ve druhé minutě se ke střele z úhlu dostal Oscar, ale Čech zaváhání obou stoperů ještě zažehnal. Fábregas byl v úvodu aktivní, tvořil většinu akcí Chelsea, tak jako tu pro Azpilicuetu, jenž centrem z levé strany našel ve vápně Williana. Jeho první střela se sice nepovedla, ale po odrazu od Mertesackera se Brazilec s míčem ocitl ve výborné pozici před Čechem. V tísni však střílel po zemi a slabě.

Příběh se začal psát v osmnácté minutě, kdy Willian fantasticky vyvezl míč a poslal do samostatného nájezdu Costu, kterého zezadu sestřelil poslední hráč Mertesacker. Červená karta byla jediným možným vyústěním. Chelsea využila přesilovku po pěti minutách - centr Matiće z levé strany ještě Costa nezasáhl, ale repete od druhé lajny a Ivanoviće už vyšlo. Diego Costa si naběhl mezi Koscielnyho a střídajícího Gabriela a z velké blízkosti překonal Čecha.

Chelsea ve zbytku prvního poločasu odmítla převzít roli dominantního týmu a často nechávala Arsenal na jeho polovině v poklidu hrát. Překvapivě však nedokázala zakrýt mezery v obraně, kam dvakrát zaběhl čestný kapitán Theo Walcott a nebezpečně střílel - v obou případech nicméně z ofsajdu. Obrana však tento vztyčený ukazovák nevnímala a v nastaveném čase mohl Flamini snadno vyrovnat. Po Ramseyho centru se totiž objevil sám před Courtoisem, pouze zakončení stálo za nic.

V ofenzivě si Blues do přestávky vytvořili příležitost jen jedinkrát. Kdo jiný než Diego Costa se prodral do vápna a ze strany vystrašil Čecha. Z následného rohu hlavičkoval přesně Ivanović, ale ještě před Čechem míč z brankové čáry odhlavičkoval Monreal.

Krátce po změně stran měl Arsenal velké štěstí, že sudí Clattenburg neodpískal penaltu za zákrok na Fábregase, jelikož Koscielny záložníka Chelsea atakoval sice tělem, ale absolutně bez úmyslu zahrát balón. Hostům naopak zatrnulo po hodině hry, kdy Courtois nezasáhl centrovaný míč a Arsenal měl několikrát možnost vyrovnat. Míč se však pokaždé odrazil od některého z hráčů Blues.

Arsenal chtěl víc a Chelsea mu to umožňovala. Nechávala mu až příliš prostoru a v dlouhých časových úsecích prakticky odmítala hrát. Hosté hráli přesilovku, ale na hřišti to často vypadalo úplně opačně. Gunners dřeli naplno, ale obrana Blues byla příliš zahuštěná. Jedinou střelu na branku vyprodukoval Flamini, nebezpečné byly především centry, které dělaly Courtoisovi potíže.

Chelsea hrála na brejky, po jednom z nich střílel do Čecha z nějakých dvaceti metrů Fábregas. V závěru se míč často přeléval ze strany na stranu, Arsenal tlačil do plných - marně - zatímco hosté podnikali protiútoky do otevřené obrany.

Jenže jejich odhodlání bylo takřka nulové, takže i když uháněli třikrát v přečíslení 3 na 2, skončilo to nepřesnou přihrávkou, špatným zpracováním a v nejlepším případě Willianovou střelou mimo. Chelsea to však nemuselo mrzet, jelikož Arsenal ani pošesté nedokázal dát Blues gól, na který čeká neuvěřitelné tři roky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1 (popř. tajné přání 1:2)

Už je potřeba myslet, takticky.

Reagovat
smazaný uživatel

... kdyz sve tajne prani zverejnis cca 7 miliardam lidi na internetu, je to jeste porad tajne prani???

Reagovat
smazaný uživatel

... tak sup zpatki do skoli

Reagovat
smazaný uživatel

no tak, trocha toho hloupého humoru

Reagovat
smazaný uživatel

z posledních 8 vzájemných zápasů Arsenal nevyhrál jediný pravdou je, že nebyl, tak našlápnutý a Chelsea v pravém opaku, ale stejně věřím v tajné přání. protože Chelsea hraje sice prd, ale těžký zápas třeba zvádne

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

To bude težké .... 3:1 . čekám hody

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Tuxedo

1:2

Reagovat
Bazingaaa

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal posledni 2 zapasy remizuje a Chelsea uz delsi dobu neprohrala. Bud remiza 1-1 nebo o kousek vyhraje Arsenal 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

to je úvaha nebo další možnost Arsenal padne, protože Chelsea je tak v prde..., že třeba zrovna tenhle těžký zápas zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak se uvidi

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea ich rozobere na drobné..a to som neni ich fans..

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pospa18

Costa je simulant

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna redka

Reagovat
pan_Péťa

Bohužel ano. V tomhle případě není o čem, irituje mne však předešlý zápas. Na místo 10 na 11 to bylo 11 na 10.. Tak nechutně se zachovat a pak nemít čest ani kuráž se přiznat..

Reagovat
smazaný uživatel

výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Specialist in failure

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, na jaře vždycky posrat nájezd na titul. Wengere už vypadni

Reagovat
smazaný uživatel

... Wenger jednou bude opravdu pryc a jsem zvedavy, jak Arsenal bude hrat bez nej. Ten tym vecnych marodu ma hrat o zachranu a on je vzdycky kvalifikuje do LM

Reagovat
Xaver

Wengera nikdy nehájím, ale co tady mohl dělat ? Bohužel se to proti němu tentokrát dost spiklo. Tvoje "hodnocení" je tady hodně zjednodušující ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jn a stahnout Girouda byl pro tebe jako spravný krok od wengera?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele