37. kolo
07.05.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1:1

Nevalné výsledky Bournemouthu i West Bromwiche nadále přetrvávají. Remízový duel má však svého hrdinu v podobě Artura Boruce, který před odchodem do šaten nedovolil soupeři výraznější únik a poradil si s pokutovým kopem i následnou dorážkou. Matt Ritchie tak v závěru zápasu prodloužil dvouměsíční čekání hostů na vítězství.

Baggies vstupem do utkání nikoho nepřekvapili, přes nicotný zájem o míč však po čtvtrhodině otevřeli skóre. Evans dostal u levé lajny spoustu času k zamíření na Rondóna, který ve vzdušném souboji přemohl Cooka a hlavičkou poslal míč přesně k protější tyči. Přes následnou drtivou převahu Bournemouthu se ve 28. minutě musel opět činit Boruc, to když jedovatou ránu z dálky vypustil Gardner.

V samém závěru navíc fauloval Elphick Dawsona a právě Gardner mohl z pokutového vedení před odchodem do šaten přeci jen potvrdit. Boruc však vyzrál nejen na něj, ale i na nechtěnou dorážku Cooka, kterou zlikvidoval tygřím skokem.

Přes stále stejný obraz hry, snad jen s ještě pragmatičtějším výkonem hostů, se počet domácích gólových šancí rovnal nule. Zábavu si tak vzal na starosti sudí Clattenburg, který nejprve udělil žlutou kartu Evansovi, jemuž se však vzápětí omluvil a v zápisu bude jako potrestaný figurovat Yacob.

Právě on se pak stal nešťastníkem zápasu, když deset minut před koncem přizvedl autové vhazování Cooka a doručil tak vyrovnávací zásilku k Ritchiemu, jenž zblízka propálil bezradného brankáře. Vyměnění hráči Cherries se s bodem spokojit nechtěli, nicméně poté, co Olsson zaskočil za Fostera při dobré akci Grabbana, museli za remízu děkovat, protože Dawsonův pokus z 87. minuty zastavila až branková konstrukce.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele