22. kolo
16.01.2016 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Norwich City 3:0

Velkou nováčkovskou bitvu o udržení zvládli lépe domácí fotbalisté Bournemouthu, kteří Norwichi vrátili porážku z Carrow Road. Cherries díky vítězství 3:0 přeskočili právě Canaries a na sestupové trio mají náskok pěti bodů (o bod více než Norwich). Parta Eddieho Howea může za důležité vítězství děkovat trojici Gosling, Daniels, Afobe, kteří obstarali gólovou produkci.

Domácí do utkání vstoupili o poznání lépe domácí, kteří díky dobré práci Benika Afobeho dvakrát v prvních pěti minutách zkoušeli štěstí. Afobe mířil nad, Stanislas po jeho pasu do Rudda. Bournemouth zužitkoval svoji převahu v desáté minutě, kdy z levé strany fantasticky odcentroval Marc Pugh, jenž ve vápně našel hlavu nabíhajícího Dana Goslinga. Záložník Cherries byl v šestnáctce zcela nehlídaný a snadno otevřel skóre.

Domácí se po dvaceti minutách dožadovali pokutového kopu, když Daniels upadl po kontaktu s Martinem, ale píšťalka Roba Madleyho zůstala němá. Ve druhé polovině úvodního dějství byli výrazně aktivnější hosté, ale obrana Cherries fungovala na výbornou, jelikož soupeře prakticky k ničemu nepustila.

Snad největší šanci Norwiche uhasil po centru Bradyho Boruc. Naopak těsně před přestávkou objevil skulinku v defenzivě Canaries Harry Arter, který úžasným pasem poslal do samostatného nájezdu Benika Afobeho. Toho sestřelil Declan Rudd a zřejmě jen bůh a sudí Madley ví, proč viděl jenom žlutou kartu.

Sudí své jednostranně diskutabilní rozhodování vyrovnal krátce po změně stran, kdy se po Stanislasově přihrávce dostal do šestnáctky Pugh, načež byl stažen k zemi Odidja-Ofoem. Exekuce pokutového kopu se ujal Charlie Daniels, který míč přes tyčku dostal do sítě. Pugh konkrétně si tak mohl oddechnout, jelikož na začátku druhého dějství spálil obrovskou šanci, jíž si sám vytvořil.

Utkání bylo poměrně vyrovnané, jenže Norwich byl v ofenzivě zcela sterilní. Naopak Bournemouth čtvrt hodiny před koncem definitivně rozhodl o jasné výhře 3:0. Perfektní práci před brankou předvedl hrdina druhé branky Charlie Daniels, jenž na levé straně obehrál dva hráče a narýsoval dokonalý centr na nohu Benika Afobeho. Rekordní posila Cherries tak vsítila v druhém utkání svůj první gól a korunovala vysoké vítězství.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele