16. kolo
12.12.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Manchester United 2:1

Pohádka maličkého klubu z jihu Anglie pokračuje! Bournemouth proměňuje premiérovou účast v Premier League v emoci nabytou jízdu, kterou kalí jen opakující se chyby v defenzivě. Dnes však Cherries přehráli Manchester United především srdcem a obrovským odhodláním. Výhru 2:1 zařídili Junior Stanislas přímo z rohu a Joshua King krátce po změně stran. Po dvou vítězstvích v řadě je nováček náhle čtrnáctý, naopak United pokračují v kritickém období...

Hrozivě rozšířená marodka United donutila Louise van Gaala postavit patrně nejméně zkušenou obranu Red Devils v historii Premier League. Vedle Blinda se postavili dvacetiletý Paddy McNair, kraje zadní řady pak obsadili Guillerme Varela a Cameron Borthwick-Jackson, pro které to byl shodně první zápas v Premier League v základní sestavě.

Ani jeden z nich však nemohl nic dělat se situací z druhé minuty, kdy zaváhala největší stálice United David De Gea. Junior Stanislas se jal exekuce rohového kopu, který zahrál tak skvěle, že přímo od praporku zaplul do vzdálenější šibenice hostující branky. Neuvěřitelný gól, pod nějž se každopádně podepsal i španělský brankář.

Artur Boruc, který minulý týden vychytal Chelsea na jejím stadionu, naopak zahájil zápas perfektním dvojzákrokem proti Fellainimu a McNairovi. Manchester United byl v úvodu zápasu aktivnější a po čtvrthodině hry mu dokonalou příležitost daroval hrdina druhé minuty Junior Stanislas. Martial však samostatný nájezd nevyužil a vystřelil nepochopitelně vedle.

Až po dvaceti minutách hry se domácí konečně osmělili k další zajímavé akci - Arterův pas si kolem nejistého Varely krásně zpracoval Stanislas, jenže samostatný nájezd neproměnil ani on. Tentokrát se David De Gea vyznamenal. Měl tak výrazný vliv na vyrovnání, jelikož už za dvě minuty sice Depay neproměnil úžasný centr Carricka v gól, ale nepozorná obrana Cherries dovolila Fellainimu vkleče dorazit balón do sítě.

Bournemouth byl po vyrovnání trošku nebezpečnějším týmem, byť míč na kopačkách měli častěji hosté. Po sérii rohových kopů však střílel z hranice vápna Stanislas a De Gea musel rychle k zemi. Španěl však dobře vykryl i tvrdou ránu Ritchieho na sklonku prvního dějství.

Krátce po změně stran se až do vápna United vydal stoper Francis, který si poradil s půlkou obrany, ne však s De Geou. Bournemouth však do vedení přece jen vrátil, následný roh tentokrát rozehrával Ritchie, Joshua King se odpoutal od Blinda a zprostředka velkého vápna pohodlně zakončil - 2:1.

Z Cherries za notné pomoci úžasných fanoušků vyloženě prýštila energie, díky které vytrvale doráželi na United a nutili je k chybám. Aktivitou hýřil především Joshua King, který se s míčem dostal až do vápna, ale při pokusu o lob netrefil branku. O poznání větší šanci spálil na druhé straně Fellaini, ke kterému se na malém vápně odrazil po špatném zásahu Steva Cooka.

Tolikrát zmíněný King se však krátce po hodině hry zranil a na hřiště přišel Glenn Murray. Borec, který popravil Chelsea, měl šanci definitivně rozhodnout po pár chvilkách na trávníku. Groteskní bránění United využil k samostatnému nájezdu, ale sám před De Geou vypálil dobrý půlmetr nad branku. Chvíli nato hroznou koncovku zopakoval po rohovém kopu.

Tempo hry bylo strhující, od sedmdesáté minuty se navíc taktovky ujal Manchester United a fotbalu to rozhodně slušelo. Čtvrt hodiny před koncem měl šanci k vyrovnání Martial, ale z nějakých 14 metrů vysoko přestřelil. A protože závěrečná část utkání byl především neúnavný a poměrně vyrovnaný boj, odnáší si Cherries další nesmírně cenné tři body.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (popř. Vám Třešně přeji i výhru 2:1) 01

Viděl bych to na šťastnou remízu MU hraje venku nic moc

Reagovat
Devil

MU hraje i doma nic moc.....bohužel.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zastance zasranej van gayi uz tahni a lingaarda s blindem si vem s sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Zasrance

Reagovat
smazaný uživatel

At už ten holandský prasopes táhne do hajzlu!Hrajeme špatně,hráči domrdáni zraněními díky treninkovému umu toho vyhulence!Kdo nastoupí v sobot?Můžem tak hrát jedině proti Arsenalu 6na6 na šířku hřiště,tam to taky vede stejné hovado!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

Podle zpráv na fb, že nemůže hrát 10 hráčů (vinou zranění či vykartování) bych udělal tuhle sestavu : de Gea - McNair, Blind, Young, Varela - Carrick, Fellaini, Lingard, Mata - Depay, Martial :)

Jinak doufám, že i s touto sestavou a úplně zničenou obranou vyhrajem alespoň 0:1 ♥

Reagovat
Infernoqt

Paul Scholes... dalo se předpovídat, že MU vypadnou ze skupiny LM. Oni nejen že vypadají jako průměrný klub, oni tak i hrají. Potřebují rozdílové hráče... Njn

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nás je každý zápas pod tím zhovadilcem těžký.Zas budeme trpět až do konce ale snad to klapne.1-2,UNITED UNITED UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

teda.... ten gól z rohu sa zapíše niekam ešte :)

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat
smazaný uživatel

HRŮZA,DĚS,ZMAR A SMUTEK.Pro naše soupeře jsme k smíchu pro nás,fanoušky UNITED k pláči!Žente toho chcípaka(ani ho radši nejmenuju)klackem zpět do Holandska!Takové tupé hovado nemůže,nesmí likvidovat náš klub!

Reagovat
smazaný uživatel

HRŮZA,DĚS,ZMAR A SMUTEK.Pro naše soupeře jsme k smíchu pro nás,fanoušky UNITED k pláči!Žente toho chcípaka(ani ho radši nejmenuju)klackem zpět do Holandska!Takové tupé hovado nemůže,nesmí likvidovat náš klub!

Reagovat
davered

jak zvratit nepriznive se vyvijejici zapas? samozrejme ze stahnete nejnebezpecnejsiho/nejlepsiho hrace na place. LvG to ma na haku

Reagovat
Infernoqt

srát na to, důležité je si zajistit účast LM do další sezony a v létě změnit kouče a rozšířit kádr

tohle je tak nechutný, že mě tu už nemůže nic překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Už před koncem přestupáku jsem tu nadával na odchody, že se nám to může pěkně vymstít. Bohužel se to potvrzuje...

Reagovat
Infernoqt

tak my zrovna ani v plné síle nehrajeme nějaký pohledný fotbal, ale bude to stylem hry... hráči, co odešli (at už jen hostovat nebo na trvalo) tak se jim v novém angažmá daří... hrát do plnejch potřebuješ individuální kvality na křídlech i na hrotu a my postrádáme obojí, se zálohou jsem spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

No, to máš vlastně pravdu, na tom něco bude. Co se útoku týká - nerad to říkám a nechci vypadat něvděčně, ale Rooney už by na hrotu hrát neměl. A za ty prachy co bere... prodat. Ačkoliv v jeho současné formě nevím nevím, zda by o něj byl zájem. Nejlepší fotbal jsme letos hráli podle mě paradoxně tehdy, když byl zraněný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele