35. kolo
23.04.2016 16:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Chelsea FC 1:4

Je libo asistenci? Řekněte si Fábregasovi. Španělský režisér Chelsea neúnavně otvíral obranu Bournemouthu celých 90 minut, nahrál na tři góly a připravil svým spoluhráčům řadu dalších šancí. Jeho balóny proměnily v gól Pedro, Willian a Eden Hazard, který ukončil svoji děsivou sérii bez gólu trvající 29 zápasů hned dvěma trefami.

Bournemouth byl v prvních minutách aktivnější a především po pravé straně dělal defenzivě (a hlavně nejistému Babovi) Chelsea velké problémy. Begović, který zaskakuje za vykartovaného Courtoise, se však do permanence nedostal. Udeřilo však na opačné straně. Pedro dostal parádní míč do vápna od Fábregase a pod tlakem dokázal přehodit Boruce a otevřít skóre.

Cherries nepříznivý vývoj nezaskočil a nadále se tlačili kupředu. Obrovskou šanci měl Cook, jenž se dostal po rohovém kopu k odraženému míči na deseti metrech. První střelu na bránu však vyprodukoval až Lewis Grabban, který ve třicáté minutě prověřil Begoviće z ostrého úhlu. Na krátko zahraný rohový kop potom k propagační hlavičce využil Josh King. Zajímavěji vyhlíželo Grabbanovo trknutí, ale ten branku netrefil.

Tahle série šancí odstartovala stoprocentně nejatraktivnější pasáž utkání. Poslední čtvrthodina prvního dějství se hrálo nahoru-dolů a během krátké chvíle se stalo několik přelomových událostí. V první řadě skončilo bez deseti dnů rok trvající gólové sucho Edena Hazarda, který po Fábregasově elegantní patičce napřáhl z nějakých dvaceti metrů a přesně k tyči překonal Boruce.

Bournemouth však s odpovědí neotálel, hned za minutu skončil Pughův centr na břevně - i díky Begovićově pohotovosti. Následný roh rozehráli Cherries na krátko, Francis našel hlavu kapitána Tommyho Elphicka a ten vstřelil svůj první gól v Premier League. Do přestávky zahrozil po parádním Pughově průniku ještě Grabban, ale Begović tentokrát zasáhl.

Hvězdnou zápasu byl jednoznačně Cesc Fábregas, který měl prsty prakticky ve všem nebezpečném ze strany Chelsea, míč měl na kopačkách suverénně nejvíce ze všech hráčů na trávníku a především - jeho pasy za obranu byly dnes zkrátka úchvatné. Na sklonku poločasu nabídl další gól Pedrovi, ten však přestřelil.

Nejlepší momenty si Fábregas nechal na poslední dvacetiminutovku. V jejím úvodu další skvostnou průnikovkou oslovil Williana, jenž krásným obloučkem Boruce překonal. Další Španělovy pobídky zůstaly nevyužity - i vinou Hazardovy linkavosti. Belgický křídelník však má za sebou taky skvělý zápas, k první trefě totiž v nastaveném čase přidal i druhou a uzavřel skóre na konečných 1:4. Matićovu zpětnou přihrávku neměl potíž procpat z bezprostřední blízkosti do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Domácí jsou zahráněni a Chelsea o nic nehraje tip X.

Reagovat
Lyricius

tipovals spatne

Reagovat
VanKun88

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele