25. kolo
07.02.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Arsenal FC 0:2

Arsenal udělal důležitý krok v boji o titul, porazil Bournemouth 2:0 a dotáhl se na Tottenham. Příští neděli tak mohou ve vzájemném souboji s vedoucím Leicesterem stáhnout jeho náskok na pouhé dva body. Dnešní vítězství na Goldsands zařídily dva slepené góly uprostřed prvního poločasu, kdy se prosadili Özil a Oxlade-Chamberlain.

Strůjcem povedeného začátku z pohledu Arsenalu byl především Aaron Ramsey. Velšský záložník už ve třinácté minutě pěkným obloučkem uvolnil ve vápně Alexise, jenž však ze vzduchu vypálil vysoko nad. Další dvě akce však už Kanonýrům vyšly na jedničku a zásluhou dvou přesných zásahů bylo po zápase prakticky během minuty a půl.

Nejprve podobným centrem jako předtím našel na zadní tyči Girouda, který míč perfektně sklepl do prázdného prostoru před malým vápnem. Tam si naběhl Mesut Özil a zatloukl balón pod břevno. Ani ne devadesát vteřin poté už Arsenal vedl 2:0. Ramsey tentokrát asistoval přímo, když po chybě Cooka míč předal na pravý roh vápna Alexu Oxlade-Chamberlainovi, a ten byl při střele na protější tyč chirurgicky přesný.

Tahle dvouminutovka stála Bournemouth jakoukoli šanci na výsledek, přestože ve většině zbývajících minut byli Cherries lepší. Po hříchu jedinou střelu na branku v prvním poločase vyslal už ve 27. minutě Harry Arter, jehož pumelici vytáhl Čech nad břevno konečný prstů. Pughovu šanci po chybě Gabriela pak senzačně zažehnal Bellerín.

I po obrátce byl aktivnější domácí tým - poprvé zahrozil Adam Smith, který dostal do vápna míč od Goslinga, obehrál Koscielnyho, ale pálil jen do boční sítě. Arsenal odpověděl skrze Alexise, jenž z levé strany prověřil Boruce. Z následného rohu hlavičkoval Giroud a Boruc opět míč lapil. Alexisovi vstup do druhé půle vyšel, krátce po této střele se krásně prosmýkl do vápna, ale nedokázal nahrát přesně.

Přesto byl Bournemouth po změně stran mnohem aktivnější. Domácí neustále podnikali výpady směrem k Petru Čechovi, jenže míč až k českému brankáři dostali málokdy. Chyběla jim kvalita ve finální, ba dokonce i předfinální fázi. Během prvních zhruba dvaceti minut vypálili Cherries na branku hned šestkrát, ale její prostory nezasáhli ani jedinkrát.

V závěrečných minutách už se tlak svěřenců Eddieho Howea otupil úplně. Bournemouth sice měl územní převahu, pět minut před koncem dokonce King mohl ve vápně neatakovaný zakončit, jenže míč nedokázal zasáhnut. Tento pomyslný "chlup" chyběl domácím ve většině akcí, Arsenal tak utkání poměrně bez potíží dotáhl do vítězného konce.

Na konečném výsledku 0:2 už nic nezměnily ani poměrně hektické závěrečné tři minuty utkání. Kieran Gibbs na jejich počátku uháněl z levé strany sám na Boruce, ale překonat jej nedokázal. V nastaveném čase pak konečně využil své skvělé formy Petr Čech, jenž nejprve reflexivně nohou vyrazil bezprostřední ránu Cooka, načež si poradil i s dorážkou Artera.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

a jdeme (vážnější tip 1:1)

Reagovat
arsavin

Forma je taková, že čekám remízu

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele