28. kolo
04.03.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Chelsea FC 0:1

Velmi důležité tři body pro Chelsea. Lídr Premier League vydoloval nejtěsnější vítězství 1:0 z Upton Parku a udržel pětibodový náskok před Manchesterem City. Hrdiny zápasu jsou Belgičané - Eden Hazard vstřelil onu rozhodující branku; brankář Thibaut Courtois zase pochytal všechny Sakhovy šance...

Už nějaký ten pátek je zvykem, že v kritických okamžicích Chelsea podrží brankář. Ať už Thibaut Courtois nebo Petr Čech. Dnes dostal šanci mladý Belgičan a José Mourinho měl opět dobrou ruku - strážce svatyně Chelsea se zase jednou stal klíčovou postavou v utkání.

Už v prvním poločase dokázal zamezit dvěma obrovským šancím. Nejprve po zajímavé kombinaci West Hamu vyčapal střelu Kouyatého, a pak poprvé změřil síly s Diafrou Sakhem. Centr Jenkinsona udeřil ebenový forvard hlavou z bezprostřední blízkosti; naštěstí pro Chelsea stál Courtois přesně tam, kde měl.

Přímo se tak postaral o to, že Chelsea první dějství vyhrála - a dovedla nakonec zápas do vítězného konce. Druhým hrdinou byl Eden Hazard, jenž celý zápas doháněl hráče West Hamu k šílenství a především vsítil vítězný gól. Klíčovou kombinaci sám zahájil, vystoupil z ní až v momentu, kdy potřeboval naběhnout do vápna, aby usměrnil Ramiresův centr hlavičkou do sítě - 0:1.

Smolný den měl naopak Diego Costa, jenž již po sedmi minutách v pádu sám před brankou zakončoval nad branku. Krátce před poločasem pak dostal krásný pas do samostatného nájezdu, jenže váhal tak dlouho, že jej dokázal včas skluzem zastavit Carl Jenkinson.

Taky ve druhém poločase se bylo na co dívat - tentokrát byl největší atrakcí Diafra Sakho. Senegalský útočník a nejlepší střelec West Hamu se neprosadil jen vinou skvostného Courtoise, jenž jej znovu jemným dotekem připravil o radost pár minut po obrátce. Stejná rýmovačka málem znamenala vyrovnání po hodině hry - jenže znovu měl navrch mladý gólman.

V té době už mohla Chelsea klidně vést 3:0, ale energický Ramires měl v zakončení stejnou smůlu jako Sakho. Po další skvělé akci Hazarda uháněl Brazilec sám na branku, ale i když vykoupal Collinse a překonal Adriána, zastavila ho tyčka. Za dvě minuty hlavičkoval znovu po asistenci Hazarda už přesně, jenže pro změnu zaúřadoval skvělý Adrián.

Závěr zápasu se nesl čistě ve znamení snahy West Hamu o vyrovnání, především po levé straně měli přes výjimečně slabého Ivanoviće Kladiváři vyslovený průchoďák. Naštěstí pro hosty však nedokázali v závěru vymyslet už nic; naopak Chelsea měla rozhodnout. Střídající Willian však po Hazardově pasu v nastaveném čase trefil jen obránce stojícího na brankové čáře.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si tvrdiť, že ak vyhráme, 8 bodov náskok 11 kôl do konca bude luxusný a už to nepustíme..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kladivari bod uchmatnu

Tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji tu prohru nebo aspoň X pro Chelsea, takže 2:1 popř. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuxedo

Kubajs888 ty si niejaky moc velky *fanúšik* City ale asi ta sklamem tu vyhrá Chelsea tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ale na druhou stranu souhlas Chelsea hrraje tento rok opravdu dobře a titul by si zasloužila. Ale trochu věřím v tom že ji dochází dochází dech. Můj názor.

Kladiva na ni umí aspoň v X uvidíme ale respektuji

Reagovat
Tuxedo

uvidíme po zápase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele