11. kolo
08.11.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Aston Villa 0:0

Aston Villa se dočkala a po bezbrankové remíze s West Hamem konečně utnula černou sérii šesti ligových proher v řadě. Birminghamští přitom ale mohou děkovat tak akorát brankáři Guzanovi, potažmo oběma stoperům Bakerovi s Vlaarem; jinak byli opět docela evidentně horším týmem...

Za první pozoruhodnou situací dnešního utkání na Boleyn Ground nicméně přesto stál hostující fotbalista v bílém. Ve 13. minutě Agbonlahor využil Downingovy laciné odevzdávky, prohnal se kolem jednoho hráče, zmátl druhého a pak levačkou zacílil o pár centimetrů nad bránu.

West Ham odpověděl zajímavým rohovým kopem a spoluprací dvou ex-villanů, rozehrávajícího Downinga a přímo do Guzana hlavičkujícího Collinse; čímž byla také zahájena první silná sekvence WHU. Vlaarův dobře načasovaný skluz a následný blok Nobleho nadějné rány nicméně bezprostřední nebezpečí z pohledu Villy alespoň pro danou chvíli zažehnaly.

Největší šanci poločasu měl nakonec zřejmě Stewart Downing, když hbitý výpad svého týmu po 24 minutách zakončoval tak, že se Guzan opravdu musel vytasit s pohotovým a těžkým zákrokem. Naproti tomu Adrián měl dlouho největší starosti s Reidovou zpětnou přihrávkou a k prvnímu zákroku jej donutil teprve Weimann po výjimečně zdařilé akci N’Zogbii.

Druhý poločas dlouho žádnou zábavu nepřinášel, a jak se ukázalo později, West Ham se patrně šetřil až na závěrečné pasáže. Sakho se v 78. minutě mohl hlavou prosadit po centru Colea a o chvilku později i při výzvě od Downinga - pokaždé však ani vymezený prostor netrefil.

A West Ham kór po odstoupení opětovně zraněného stopera Bakera v 87. minutě svůj tlak jedině stupňoval. Guzan musel poté lapit ještě tři hlavičky, z nichž dvě pocházely z dílny střídajícího navrátilce Carrolla a při jedné z nich musel americký brankář předvést naprosto neskutečný reflexivní zákrok.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
JimBob

2:1 vyhrajeme, cekam, ze aston villa body neda lehce, i kdyz se ji nedari

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduchy to nebude,ale 3 body by jsme meli urvat-2:0.Sakho by mel hrat,tak tam jednoho urcite foukne Go IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
OnlyWHU

No dobrá, stane se...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele