32. kolo
11.04.2015 16:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Leicester City 2:3

Podaří se Leicesteru ještě uniknout ze sestupové zóny? Foxes se zdáli být odepsaní, existenční zápas na půdě WBA však nakonec zvládli s bravurou - i když vítěznou branku střílel Jamie Vardy až v samém závěru. Po triumfu 3:2 ztrácí na "bezpečné" pozice už pouze tři body..

Skóre otevíral domácí Darren Fletcher, který se odpoutal od svého strážce a hlavou propálil Schmeichela; za hosty sice vyrovnával David Nugent, Gardnerův odražený volej však určil poločasové skóre 2:1. Hosté čekali s velkolepým obratem až na konec, respektive do 80. minuty, kdy vyrovnával Robert Huth, načež Vardy v poslední minutě rozhodl.

Foxes si v průběhu celé sezony vysloužili pověst tvrdě bojujícího týmu, který rozhodně umí hrát fotbal, leč doplácí na neproduktivitu; nyní to však vypadá, že se podceňovaný nováček zvedá k mohutnému finále. Vždyť pět ze zbývajících sedmi ligových zápasů hraje doma a jediné výlety podnikne na stadiony přímých konkurentů Burnley a Sunderlandu. Dnes po závěrečném hvizdu hostující hráče vyprovázely do kabin ovace ve stoje, zatímco WBA, které dnešní zápas věnovalo památce bývalého útočníka Jeffa Astleho, musí samo začít přemýšlet o záchraně.

Fanoušci na Hawthorns si připravili choreo na Astleho počest; předvedli jej v deváté minutě (jako referenci na číslo jeho dresu), a v té době už jejich favorité vedli. Fletcher otevřel skóre chytrou střelou na bližší tyč, a ačkoliv Esteban Cambiasso dělal vše pro to, aby míč z včas odklidil, branková technologie rozhodla, že gól platí.

Hosté se odmítali vzdát a brzy vyrovnali, když Nugent po pasu Leonarda Ulloy udržel míč proti přesile obránců a poslal jej za záda domácího gólmana; poslední slovo v úvodním dějství však mělo opět WBA, konkrétně Gardner, s jehož tečovanou ránou si Schmeichel poradit nedokázal. Ulloa ještě před změnou stran pálil z malého vápna, jenže mířil příliš vysoko.

Minuty ubíhaly a brzy to vypadalo jako další klasický leicesterský zápas - hosté rozhodně nehráli špatně, ale nedokázali svoje nápady přetavit v branky. Vysvobodit je musel až netradiční střelec Huth, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti po přiklepnutí Marcina Wasilewského dala Foxes naději na velký zvrat. Ten se nakonec podařilo dokonat Vardymu, který obral o míč Garetha McAuleyho, prohnal se kolem Joleona Lescotta a přízemní pumelicí k Myhillově zadní tyči rozhodl o výhře nováčka.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

K čutálistum z WBA mám jen jednu věc.Ještě nejste zachráněni,at se neopakuje minulé kolo.Obzvláště pak proti Leicesteru.Až bude jisté ,že sestupuje ,tak se asi ožeru,od radosti-viz .poslední kolo Chl 014-15.

Reagovat
smazaný uživatel

013-14

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele