6. kolo
28.09.2014 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Burnley FC 4:0

West Bromwich se rozhicoval a vyhrál podruhé v řadě; naopak Burnley je na tom hůř a hůř. Impozantní série Claret bez inkasovaného gólu byla rázně ukončena rovnou čtyřbrankovým přídělem, o který se z poloviny zasloužil talentovaný Saido Berahino; zrovna slavící první výročí své premiérové branky v Premier League...

Burnley v posledních třech kolech vždy hrálo bez branek a za podobným výsledkem se vykročilo také do tohoto osiřelého nedělního klání. Prvně se sice tleskalo již v 10. minutě, to však "pouze" na podporu exfotbalistů trpících na mozkové příhody. První zajímavý moment se přímo na hřišti odehrál až o dalších devět minut později, když se v rychlosti otočil Berahino a zacílil jen těsně vedle.

West Brom se znovu ocitl poměrně blízko gólu ve 26. minutě, když si vlastní gól divže nevstřelil stoper Duff, a konečně se dočkal přesně po půlhodině hry. Tehdy se při rohu vznesl do vzduchu Craig Dawson a Tom Heaton po dlouhé době konečně kapituloval. Ne naposledy.

Baggies se totiž namlsali a okamžitě se jali zasypat někdejšího gólmana Bristol City několika solidními pokusy. Nejprve nemířil přesně Brunt, posléze už Heatona k těžšímu zákroku donutil svou dalekonosnou bombou Dorrans. Těsně před přestávkou potom přišla další standardka a ještě jedna podpásovka pro Clarets: tentokrát hostujících zmatků při bránění rohového kopu zužitkoval Berahino, jenž tak mohl velmi stylově oslavit jednoleté výročí své první dospělácké trefy do sítě ManUtd.

A mladému forvardovi bylo dnes ještě lépe. V 55. minutě to přitom měl snad ještě lehčí než napoprvé - stačily dvě nahrávky středem pole, jeden Berahinův banální záběh, rutinní koncovka pravou nohou a bylo v podstatě vymalováno. Burnley inkasovalo poprvé od úvodní kola gól ze hry; a v tu chvíli už to s ním bylo definitivně špatné.

Ve zbývajících minutách se konečně i Clarets sem tam k něčemu odhodlali, zpravidla to však nestálo za nic. K prvnímu zákroku byl Foster donucen až v 66. minutě a nejlépe Moorites vypadali těsně po příchodu žolíka Sordella, který jednak sám střílel, jednak chystal zajímavou palebnou pozici pro Barnese.

Posléze došlo ještě na jednu slabší ránu Kightlyho, potažmo jednu tvrdší, ale zablokovanou Barnesovu; a pak už WBA napsalo definitivní tečku za dnešní mizérií BFC. V poslední minutě si na pravé straně na větším prostoru výborně narazil střídající Gamboa, pod sebou našel Dorranse a jeho ušmudlaná střela v 90. minutě zapadla tak akorát ke vzdálenější tyči.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele