31. kolo
04.04.2015 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Swansea City - Hull City 3:1

Swansea letos získá rekordní počet v rámci jedné sezony Premier League, tím už si teď můžeme být de facto jisti. Dnešní výhra 3:1 nad oslabeným Hullem totiž labutě staví do pozice, v níž se ocitají být vzdáleny pouhý bod od Rodgersova výkazu ze sezony 2011/12. Naopak Tigers mají problémy a zůstávají trčet jen tři stopy nad sestupovou propastí...

Úvodní pasáže klání na Liberty Stadium byly charakterizovány nezměrnou touhou obou stran útočit, avšak zároveň univerzální neschopností vytvořit si jakékoliv větší příležitosti. Diváci takto museli dokonce pobízet Jonja Shelveyho k dalekonosným střelám, až se konečně jedna z nich skutečně zasadila o první branku duelu. V 18. minutě Shelveyho pokus McGregor vyrazil akorát pod kopačky skórujícího Korejce Ki Sung-yuenga.

Nabyté vedení Swansea uklidnilo a domácí v takřka neustálém držení míče kontrolovali celý zbytek prvního poločasu, přičemž ve 37. minutě Gomis přispěchal ještě s jedním přesným zásahem po neúspěšné Dawsonově snaze o odhlavičkování balonu do bezpečí. Francouzův volej měl tehdy ideální parametry.

Na druhém konci hřiště se Lukasz Fabianski v brance velšského celku relativně nudil, ihned po přestávce ovšem přeci jen musel tahat míč ze sítě. Mohlo za to McShaneovo adekvátní navázání na Livermoreovu standardku. A jen o dvě minuty později mohlo být dokonce vyrovnáno; ani jeden z dvojice Dawson-N’Doye však proti Fabianskému ze slušných pozic nepochodil.

Swansea tím pádem utkání na vlastním stánku přeci jen dotáhlo do vítězného konce, když v nastavení Gomis pro jistotu dodal ještě pojistný třetí gól skrze chladnokrevný lob přes vyběhnuvšího McGregora.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
HullCity

Snad navážeme na výkon proti Chelsea...zpátky můžou být Chester a Momo Diamé,což jsou skvělé novinky...1:2!

Reagovat
HullCity

Letos sestoupíme,protože FA nás v PL nechce...jinak si tu červenou nedokážu vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele