10. kolo
01.11.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - West Ham United 2:2

West Ham si na Britannia Stadium nepěkně zavařil, nakonec se však díky brankám Ennera Valencii a Stewarta Downinga přece jen vrátil do utkání a ze Stoke-on-Trent odváží cenný bod. Hammers takto prodloužili svou sérii neporazitelnosti již na čtyři zápasy, naopak Mark Hughes si takto oslavu svých 51. narozenin dozajista nepředstavoval...

West Ham na Britannia Stadium přijel bez svého nejlepšího střelce Diafry Sakha a to na něm bylo od počátku znát - hosté v žádném případě nepůsobili jako ve většině letošních zápasů, zatímco Potters v klidu dominovali. Výjimečně startující Bojan Krkić předvedl pár pohledných dotyků s balonem a především duo od pravé postranní čáry Cameron-Walters výborně spolupracovalo.

Právě z této strany také ve 33. minutě došlo na první gól duelu, když se defenzíva WHU nezvládla vypořádat s Cameronovým centrem, a jakmile se svou koncovkou nepochodil Krkić, Victor Moses pohotově navázal.

Hostům brzy mohlo být ještě hůře, kdyby brankář Adrián skvěle nezasáhl proti Dioufově střele, takto ale došlo akorát k odkladu nevyhnutelného. West Ham si v první půli nepřipsal jedinou ránu mezi tři tyče a po 56 minutách se jedině zaslouženě nacházel v ještě větší kaši - po dobré práci Walterse na pravé straně se hlavou prosadil Mame Biram Diouf.

Sam Allardyce nicméně již v poločase vysvlékl druhého hrotového útočníka k Enneru Valenciovi a tahle strategie mu po hodině hry přeci jen vynesla kýžené ovoce. Jakmile ekvádorský forvard najednou nebyl strážen tak natěsno, mohl si na přední tyč naběhnout na centr Downinga a vsítit tak důležitý kontaktní gól.

Nejlepší hráč West Hamu dosavadního průběhu sezony, exliverpoolský Stewart Downing, se pak sám postaral také o překvapivé vyrovnání, když N’Zonziho pochybení v koncovce na druhé straně slabší pravačkou potrestal prudkou ranou k tyči.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
JimBob

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
OnlyWHU

WHU bravo. To je jiná káva než vloni

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej bod.Stoke doma je tezkej souper.Ted hura na Villu! Go IRON'S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele