23. kolo
31.01.2015 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Stoke City - Queens Park Rangers 3:1

Premiérový prvoligový hattrick Jonathana Walterse, kterému velkou měrou pomohl asistující Ireland, zajišťuje pro Stoke City pobyt v první polovině tabulky. QPR už sedm soutěžních zápasů nezvítězilo a kromě rychlého konce v FA Cupu se tak stále boří do sestupového bahna.

Tvrdý úvod plný nekompromisních zákroků toho zprvu mnoho pohledného nenabízel, to ovšem změnila 21. minuta. Henryho kiksu u vlastní šestnáctky využil pohotově Ireland chytrou patičkou na Walterse, jehož přízemní střelu výrazně Green tečoval, mimo tři tyče ji ale nevytlačil. Chvíli poté mohl pojistit vedení Moses, z přímého kopu ale těsně minul bližší tyč bezbranného brankáře.

Ve 28. minutě ještě po rohovém kopu mířil nepřesně Ireland, pár desítek vteřin poté už ale Potters výraznější náskok opravdu slavili. A znovu to byla již jednou úspěšná spolupráce, bývalý záložník Citizens a Villans utekl po pravé straně a Waltersovi dal nabídku, která se neodmítá. Přesnou střelou k tyči nedal Greenovi šanci. Ukolébáni pojištěním se ale domácí rychle ocitli v nesnázích a téměř ihned byli potrestáni. Balón se po neúspěšném pokusu Austina odrazil k zapomenutému Kranjčarovi, který tak osamocen hravě vrátil QPR do hry.

Těsně před přestávkou to byl opět Moses, který mohl vrátit Stoke do dvoubrankového vedení, aktivní útočník ale po narážečce pálil nad břevno. Obdobně mířil na začátku druhého dějství i Bardsley, proti jeho střele po přímém kopu by neměl Green šanci.

Až jedenáct minut po změně stran si zachytal také Begović, Vargas však střílel po odraženém pokusu Fera z voleje jen do míst, kde stál domácí brankář. Podstatně blíže vyrovnání byl v 77. minutě Barton, jenž opřel svůj pokus o břevno vyšachovaného brankáře, který si vzápětí připsal důležitý zákrok proti střele z úhlu od Hoiletta.

Když si na Begovićovi vylámal zuby i sám Fer, mohl dát na pomyslný vítězný dort třešničku Walters, který využil chyby Burtona a hlavičkou z pár kroků dovršil hattrick. Nepříliš atraktivní druhá půle tak přinesla alespoň osobní radost pro jinak nepříliš produktivního útočníka.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podívejte se prosím ,s kým prohrálo Stoke ve 12. kole a porovnejte kurs.Je téměř totožný.Každopádně je to nejnižší kurs od 19. kola kdy neprohráli doma.2 náhodičky?.Jak bývá častým jevem-neprohraješ se siným mužstvem ,aby jsi vzápětí odevzdal všechny body outsiderovi..

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Austin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele