15. kolo
08.12.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Manchester United 1:2

Skončí tahle série někdy? Southampton se nyní může vzít za ruce s Arsenalem a naříkat nad nešťastným osudem. Manchester United vyhrál popáté v řadě a i dnes se tomu tak stalo po řekněme velmi nedominantním výkonu (kupříkladu: poměr střel 15:3). Saints byli ve většině utkání jasně lepší, ale geniální David De Gea spolu s precizním Van Persiem zajistili výhru 2:1 pro Red Devils.

První střet nizozemských manažerů v historii Premier League začal lépe pro Louise van Gaala, byť to tak po prvotní aktivitě Southamptonu a zajímavé akci po ose Bertrand - Long zakončené hlavičkou mimo branku rozhodně nevypadalo. Po deseti minutách ale vytvořil nevídanou minelu José Fonte a Robin van Persie po jeho laskavé pobídce a samostatném nájezdu prostřelil i Forstera.

Koemanova parta byla pochopitelně jako opařená. Saints přesně měsíc nevyhráli a pomalu přicházeli o výsadní postavení těsně za vedoucí dvojicí Chelsea - Manchester City. S ubíhajícím časem ale domácí stále nebezpečněji ohrožovali defenzivu United, tak jako kličkující Mané, jehož sólo skončilo až na hranici pokutového kopu.

De Geu prověřil až útočník Graziano Pellé, jenž si procházel osobní krizí, pro kterou už téměř dva měsíce neskóroval. Tadićovu přihrávku ještě nezužitkoval, po půlhodině hry ovšem střeleckou mizérii protrhl. Vše začalo banální ztrátou Fellainiho uprostřed hřiště po níž následovala řada odrazů v nepřehledné skrumáži ve vápně Man Utd. Tadićův pokus se nakonec odrazil k volnému Pellému, jehož dělovka zblízka ukončila 591 minut trvající gólovou "hladovku" italského bijce.

LVG vsadil na systém se třemi stopery, který od úvodu působil velmi nekonsolidovaně - ostatně jako v drtivé většině utkání, kde hráli United systémem 3-5-2. Z jeho zatvrzelosti jej neprobudil ani opravdu špatný výkon celé defenzivy korunovaný zraněním Smallinga a nervózním představením mladíka McNaira, jenž byl dokonce holandským stratégem ještě do poločasu stažen. Přesto ke změně rozestavení nedošlo.

Zasloužený druhý gól už šest minut po změně stran málem přidal Shane Long, který se po perfektním centru Tadiće dostal k tutové šanci - jeho hlavičku však vyrazil skvělý De Gea. Ještě chvíli před ním se přes kuželovitou obranu prokličkoval dokonce stoper Southamptonu Yoshida, až na poslední chvíli zasáhl coby zachránce Jonny Evans.

United si nedali říct, nejdřív ztratil míč po další banální chybě Young, o dvě minuty později ho napodobil Rojo - a to už Pellé střílel z nebezpečné pozice - bohužel pro příznivce Saints těsně vedle branky. A co víc, dvacet minut před koncem dokonce domácí podruhé inkasovali...

Van Gaal má totiž k dispozici Robina van Persieho a k tomu také nebývalou porci štěstí, která se ho drží poměrně dlouho. Minimálně polovina z jeho čtyř výher v řadě totiž přišla po podobně nevýrazném výkonu a průběhu hry jako dnes. Southampton si vybral slabší desetiminutovku a United okamžitě udeřili. Rooneyho dokonalý přímý kop na zadní tyč našel parťáka z útoku, jenž Forsterovi nasadil už druhé housle - 1:2.

Southampton poté začal opět na plné obrátky, Pellého opět vychytal letos patrně nejlepší gólman Premier League David De Gea, Bertrandova tečovaná rána pak prosvištěla těsně nad břevnem. V závěru utkání už si těsné vedení hosté pohlídali, vyhráli tedy už popáté, posunuli se na třetí místo a přiblížili se vedoucí Chelsea na rozdíl osmi bodů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (31)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
Fojcek

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

Ne že bych United nevěřil,ale pokud vyhrajem tak to bude pro mě celkem překvapení....

tip- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tažký zápas pre United Soton nebude chceť stratiť ale ani Diabli tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
forrest

Tohle musíme vyhrát, je nesmírně důležité teď držet krok v BIG4, kde se s přehledem musíme pohybovat i po Novém roce.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som zapas, ale ManU nema slusnu hru v zalohe. Herny prejav Southamptonu mal vacsiu hlavu aj patu a s tymto hrat LM ...., no radsej nie, mohlo by to dopadnut podobne ako so Slovanom v EL.

Reagovat
forrest

Mám se zasmát, nebo reagovat? Má něco aspoň cenu?

Reagovat
noustres

United budou rádi za bod i když výhru bych jim přál

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Soton slabouckej tym....kurz na united luxus- Pote co mel soton nejlehci los , přišel do krute realiy....a neni schopen konkurovat lepsim tymum Anglie

Reagovat
arsavin

Přesně tak

Reagovat
PePiG7

0-1 Wazza

Reagovat
dreambox61

Padne hodně gólů 4-1

Reagovat
scholes18

štyry až jeden?

Reagovat
smazaný uživatel

HOHO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Southampton 2:1 Manchester Utd

Reagovat
scholes18

kurz klesa....zo vcerajsich 2,8 na dnesnych 2,4

Reagovat
dreambox61

To 4-1 jsem myslel pro Manu! !!

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Mam na MU ze vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne over 2,5

Reagovat
dreambox61

Rojo Rony Evans Fellaini jsou uplne v pr....i Matu kdyby nestridal tak si ho nikdo ani nevšimne

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry odhad. Aj tie goly boli dost nenapadne. Ale ked niekto na nieco nema ale pokusa sa, tak sa aj stastie unavi a sadni si, kde by clovek ani len necakal .

http://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/nahlad_tiketu/index.html?ticket_id=Mjk5MTM0MzQyNzIxNzUwMDqeeXV6%2FzG9LWVMtuY%3D&preview=hide_code&live=0

Daval som na muzstva co mali dobru formu v poslednych troch zapasoch, konci sezona ak super je von z formy, tak obcas aj motyka vystreli.

Reagovat
smazaný uživatel

tos to teda nabusil za 2 ecka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele