3. kolo
30.08.2014 16:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Bláznivá podívaná v St. James' Parku viděla šest branek a dělbu bodů

V nečekanou a dramatickou přestřelku se zvrhlo utkání Newcastlu s Crystal Palace, kde góly padaly od první do poslední minuty, a to doslova. Když už to vypadalo, že nástup jednoho mladého křídelníka zajistí výhru Newcastlu, přišla řada na podobně laděného mladíka na straně druhé. Konečný výsledek 3:3 nakonec lépe vyznívá pro hosty z Londýna, kteří srovnali až v páté minutě nastavení.

Neil Warnock si rozhodně odbyl pestrý návrat na trenérskou lavičku Eagles. Trvalo pouhopouhých jednatřicet vteřin, než mohl nástupce Tonyho Pulise dát najevo svou první gólovou radost. Střelu Chamakha sice Tim Krul s vypětím všech sil vytěsnil na tyč, ovšem na dorážejícího Gaylea už byl i nizozemský brankář krátký. Newcastle se pustil do obléhání branky soupeře, dostal se až k 70% držení míče, ovšem dlouho z toho nevznikla ani pořádná šance.

Přesto ještě do poločasu Magpies přece jen dokázali skórovat, vůbec poprvé v nové sezoně. Postaral se o něj pravý bek Daryl Janmaat, jenž v klubu nahradil Mathieu Debuchyho. Díky dobré práci Cabelly v šestnáctce Eagles se nizozemský reprezentant dostal hned ke dvěma střelám, z nichž ta druhá si už našla cestu až za Speroniho záda. Tečí k ní nešťastně přispěl obránce hostí Martin Kelly.

Když už se zdálo, že s vyrovnáním Newcastle nabude sebevědomí a strhne v druhé půli výsledek na svou stranu, přišla tvrdá rána číslo dvě. Jason Puncheon hned tři minuty po změně stran vyslal svou levačkou nepříjemnou střelu, která prošla mezi nohama Fabricia Colocciniho a zapadla za bezmocného Krula. Neil Warnock si mohl gratulovat - v minulosti jej právě Puncheon ostře veřejně kritizoval, ovšem zkušený manažer očividně nemíní v podobné roztržce pokračovat a první ovoce shrábnul již nyní.

Nyní se konečně dostáváme k oněm dvěma mladým křidelníkům. Při aklimatizačních výkonech zvučných posil De Jonga s Cabellou sáhnul Alan Pardew na lavičku pro odchovance a čerstvého reprezentanta do jednadvaceti let, Rolanda Aaronse. Ten nejprve hlavou po rohovém kopu vyrovnal na 2:2 a chvíli nato zařídil i obrat skóre. Střelcem třetí branky sice je stoper Mike Williamson, ovšem celá akce vznikla právě od Aaronse, jenž po vymíchání beka Mariappy krásnou technickou ranou na vzdálenou tyč jen smolně trefil vnitřní část brankové konstrukce. Sám Williamson dokonce v tu chvíli vítězně zvedal ruce nad hlavu, poté se však probral a zblízka míč doklepl do odkryté branky.

Jenže ani to nebylo všechno. Stejně jak Eagles zápas začali, tak jej i ukončili - gólem. Po standardní situaci obrana Newcastlu zaspala a nechala jak volně hlavičkovat stopera Danna, tak zakončit nabíhajícího Zahu již v hloubi vlastního pokutového území. Neil Warnock si mohl užít pořádnou oslavu spolu se zbytkem lavičky i půldruhým tisícem fanoušků Crystal Palace, kteří se do Newcastlu vydali podpořit svůj tým. Odjíždět mohou spokojení, viděli krásný zápas, v němž jejich miláčci navzdory předpokladům neprohráli.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proti slabýmu Speronimu už se francouzi prosadí.....3:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Beros

Musíme konečně vstřelit gól, a tím gólem nemyslím jenom jeden... Mohlo by jich bejt i víc, třeba tři a dostat max. jeden nebo ještě líp, žádnej...

Jako vždy si teda tipnu:

3:1

2 x Riviére, de Jong - Chamakh

Reagovat
NuFc23

3:0 uz treba vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele