20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Newcastle United - Burnley FC 3:3

Vzpoura trpaslíků pokračuje. Burnley následuje příkladu dalšího nováčka z Leicesteru a i ve druhém po sobě jdoucím venkovním utkání sebralo favoritovy body. Dnes Clarets urvali jeden v Newcastlu, kde byli diváci svědky hned šesti gólů...

O tom, že na St. James‘ Parku rozhodně nebude nuda, bylo jasno už v prvních sekundách - hrdina utkání v Manchesteru Ashley Barnes už krátce po úvodním hvizdu nastřelil tyčku Alnwickovy branky. Sítě se však vlnily až s úderem čtvrthodiny.

Jako první udeřil stoper Newcastlu Steven Taylor, jehož hlavička po rohovém kopu Colbacka zapadla přesně za tyčku mimo dosah brankáře Heatona. Vedení však domácím vydrželo jen čtyři minuty; Paul Dummett zazmatkoval při vysokém míči a ve snaze o malou domů přeloboval spoluhráče Alnwicka - 1:1.

Jenže krátce nato už fanoušci Magpies opět slavili. Janmaat na hranici šestnáckty přiťukl míč Jacku Colbackovi - a jeho rána levačkou se odrazem od tyčky stala gólovou. Nepříjemnou situaci pro hosty zhoršil i závěr poločasu, kdy Dean Marney i Kevin Long (který už tak po 16 minutách střídal zraněného Shackella) museli opustit hřiště zranění.

Neschopnost dalšího střídání však po přestávce Burnley nikterak nepoznamenala; naopak už dvě minuty po změně stran orazítkoval Barnes břevno. Čtvrt hodiny poté jej napodobil i Mee. Srovnáno bylo až do třetice - Kightlyho centr z levé strany lehce tečoval Danny Ings a Alnwick byl bezmocný.

Gólovým hodům však čtvrtá trefa přítrž rozhodně neučinila. Obnovený debut dočasného manažera Johna Carvera mohl osladit vítěznou trefou Moussa Sissoko, jenž po sklepnutí mladíka Armstronga neměl na zadní tyči těžkou pozici. Radost mu ale zkazil pět minut před koncem George Boyd.

Bývalý záložník Hullu se dostal k míči před pokutovým územím Newcastlu, zbavil se tlaku hned tří soupeřových hráčů a přesnou křížnou střelou k tyči uzavřel na konečných 3:3. Clarets se tak díky bodovému zisku dostali na dostřel jediného bodu od nesestupových pozic. Newcastle zůstává na desáté příčce.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Beros

3:1...

Reagovat
NuFc23

2:0 treba oplatit zbytocnu remizu

Reagovat
Beros

Tak Cissé 3 zápasy nehraje... , čímž ten můj tip asi neklapne Budu rád i za 1:0

Reagovat
Beros

+ Pardew je pryč, takže celkem ,,super" no...

Reagovat
smazaný uživatel

pohoda uvidíš, zajtra berieme 3 body

Riviere, Perez alebo Sissoko nám to vystrielajú, v domácom prostredí to bude o inom ako u nich

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele