7. kolo
05.10.2014 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 2:1

Poprvé ve dvou letech se Manchester United raduje ze tří po sobě jdoucích ligových vítězství; a že tak tedy činí s pořádnou úlevou. Red Devils mohou děkovat v podstatě samotnému Davidu de Geovi, jenž dnes před pauzou lapil penaltu a pak v úplném závěru vychytal další dvě obří šance Evertonu...

Pokud měl nějaký fanoušek United obavy o to, jak si jeho tým alespoň zkraje povede bez kapitána Waynea Rooneyho, prvních pár minut jej muselo dost dobře uklidnit. Ať už to byl Falcao po centru Shawa nebo van Persie po di Maríově dodávce, pokaždé se Everton třásl - a domácí tak nevypadali být najednou nezpůsobilí k tvorbě šancí.

Proto ani příliš nepřekvapilo, že to byl právě Manchester United, kdo se ve 27. minutě ujal vedení. Tehdy sice Jagielka neortodoxním způsobem odvracel původní Rafaelův centr, poté se však míč snesl akorát ke kopačkám Maty, ten jej předal di Maríovi a jeho bomba už bez debat napnula síť.

Rekordní posila United byla očividně při chutí a právě její záludně tečovaný projektil z přímého kopu brzy nato řádně vystrašil Howarda. Naproti tomu Everton se ne a ne prosadit k šanci, a i když se Lukaku ve 39. minutě konečně jednou dostal za McNaira, nebyl schopen ani toho základního - trefit zařízení.

Až do nastavení první půle tak Karamelky neregistrovaly byť jen jednou střelu mezi tři tyče; teprve po Shawově nešikovném zákroku na Hibberta se něco muselo změnit. K rozehrání pokutového kopu se postavil tradičně bezchybný exekutor Leighton Baines a Everton se měl zcela nezaslouženě dočkat vyrovnání. Jenže ouha: de Gea obráncův záměr výborně vystihl a zpevněnou pravou rukou střelu parádně zneškodnil.

Teprve po přestávce se hra v pravém smyslu vyrovnala, když si nějaké ty šance začal tvořit i Everton. Především sám Baines se jal okamžitě odčiňovat svou neproměněnou penaltu. Nejdříve v 55. minutě famózně posadil míč na hlavu Naismithe, který se z malého vápna jednoduše nemohl mýlit (1:1), a posléze se Toffees ocitli blízko gólu ještě po jednom Bainesově rohu, kdy pro změnu Jagielkovu přesně umístěnou hlavičku z čáry vyhlavičkovával Falcao.

Právě kolumbijský forvard byl vedle de Gey hlavním hrdinou druhé půle, neboť to byla jeho trefa, která se po hodině hry ukázala být vítěznou. Na zrodu celé akce stála Howardova rozpačitá rozehrávka, po níž di Maríovi rána levačkou sice vůbec nesedla, Falcao však jako správný útočník promptně zareagoval a na hraně ofsajdu protečoval míč do sítě.

Jak už to poslední dobou bývalo u Evertonu zvykem, ten v samém závěru utkání jako by fyzicky odcházel; tentokrát ale spíš zdání klamalo. Soupeřova ukrutná pasivita totiž nakonec hostům přeci jen dovolila dostatek možností na vyrovnání - a remíze tedy ve finále stálo v cestě pouze de Geovo čarování.

Španělský gólman se rozehřál při Osmanově dobře sklopeném, ale hůře umístěném halfvoleji, a pak to - již uvnitř nastavení - vypuklo naplno. Nejprve opět střídající Osman prudkou ranou zakončoval jeden z mála hbitých útoků EFC, a když Blackett výtečně zablokoval Barryho střelu z velké blízkosti, doletěl si skvělý de Gea také pro fantastický Oviedův pokus směřující zpoza šestnáctky tak akorát pod břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Obranu máme tragickou, ale Everton je v krizi takže 2-1

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, Everton v té obraně proti útoku MU nemůže vydržet

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem 3:1 konečne sa trafí Falcao a 2 dá persie za hostí Eto

Reagovat
smazaný uživatel

Everton má podľa mojho veľmi kvalitný útok na hrote s Eto om a Lukakum, čo si myslím, že bude pre tragickú a mladú obranu United dosť ťažký oriešok...

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Everton je v krizi ja se picnu

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dokáže někdo z manchersterských určit sestavu, konkrétně jak bude složená záloha s útokem bez Rooneyho a Herrery? Dostane se Mata na hřiště a proč ho nechává Van Gaal sedět? Díky

Reagovat
Infernoqt

Rafa, McNair, Rojo, Shaw

Fletcher, Blind, Di Maria

Mata

Van Persie, Falcao ... na 90%

Reagovat
smazaný uživatel

Místo McNaira tam bude Blackett.

Reagovat
MySch017

Sleduješ trochu aj tlačovky MU či len slepo fandíš? Vedel by si, že LvG nechce hrať s 2 ľavonohými stopérmi, čiže logicky asi nenastúpi Rojo s Blackettom. A inak...LvG povedal ešte v piatok, že McNair určite nastúpi. A tak aj bolo

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 v suchym triku

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Daníčku, nevím jestli jste psal i o zápase s MU s QPR, ale ta "střela co nesedla" od Di Marii byla jasná mířená prudká nahrávka.Stejná jako v zápase s QPR na Matu, kde EF také psal o nepovedené střele. Vím, že to nehraje žádnou roli a ten, kdo se podíve na video jasně vidí jestřábí oko Angela, ale nedělejte z nejdražšího hráče premier league nějakého náhoďáka co 2x vystřelí a 2x na milimetr trefí nohu spoluhráče.

Reagovat
dreambox61

Matta je uplne mimo,do sestavy se proste nehodi ale bohuzel nikdo jiny neni,takove penize co zanej dal DM je nesmysl,az se uzdravi P.J tak se LSHAW posune a MATTA bude zase na lavicce. To je strategie LVG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele