37. kolo
17.05.2015 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Arsenal FC 1:1

Arsenal dělí už jen dva body od jistoty přímé kvalifikace do Ligy mistrů; druhé místo se mu však i díky dnešní remíze 1:1 s Manchesterem United výrazně vzdaluje. Citizens nyní mají na Londýňany už pětibodový náskok a Gunners by tím pádem nemusel stačit ani zápas k dobru...

Ačkoliv v pondělí Arsenal podlehl Swansea, rozhodl se dnes Arsene Wenger už pošesté v řadě jmenovat nezměněnou zahajovací jedenáctku. K něčemu takovému se odhodlal vůbec poprvé v kariéře a nikterak chvályhodná novota to vskutku nebyla.

Hned úvodem si Kanonýři celkem koledovali. Smalling dvakrát strašil neobsazený při standardní situaci a Mata mohl rozehrávat přímý kop ze zajímavé pozice. Na kluzkém trávníku na Old Trafford se Arsenal k nějaké slibné šanci přiblížil jen jednou, když tápající Jones již ze země zvládl odhlavičkovat nebezpečně poskakující balon.

Ani domácí se v otázce vytvořených šancí bůhvíjak nepřetrhli, po půlhodině hry se nicméně tak jako tak ujali zaslouženého vedení. Ve výtečné formě hrající Ashley Young zleva schválně přetáhl centr na zadní tyč a Ander Herrera se blýskl fantasticky kontrolovaným volejem.

Arsenal nakonec poločas zakončil bez jediného střeleckého pokusu na kontě - zblokovaného, nepřesného, jakéhokoliv. Něco takového se mu nestalo od listopadu 2004 a prohry s Liverpoolem. Za dalším nezdarem s jiným celkem z anglického severozápadu ovšem nakonec Gunners přeci jen nemířili.

Zejména po hodině hry se hosté konečně začali probírat k životu. Giroud se jednou zjevil v dobré pozici, zakončoval už ale v jakémsi polopádu. O něco později zase Ramsey od Sáncheze dostal pěkný pas za obrannou linii, po přehození vyběhnuvšího De Gey mu však balon odpálil od kopaček Rojo.

Ke srovnání nakonec došlo až po nucené výměně stráží na straně ManUtd. Zraněný De Gea, pro kterého možná šlo o poslední vystoupení na Old Trafford, přepustil Valdésovi místo mezi třemi tyčemi v 74. minutě a exbarcelonský gólman opravdu nebyl na Ostrovech přivítán dvakrát vřele.

Osm minut před vypršením řádné hrací doby Ramsey krásnou diagonálou přenesl hru na pravé křídlo pro vytaženého Thea Walcotta a ten po krátkém zacvičení s Blackettem otřel svou střelu právě o podrážku kopačky svého strážce, což z Valdése učinilo pouhého diváka. Arsenal takto vybojoval cenný bod, který ho dost pravděpodobně udrží na strategické třetí příčce.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
niflheim

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
PePiG7

2-0 Wazza, RvP

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

1:1/1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nebo tak tak pro domácí 3:2

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

tip redaktora pro jednou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele