5. kolo
21.09.2014 14:30 CET
5 : 3
(1:2)

Reportáž

Leicester roztrhal Man United pěti góly, všechny zařídil Vardy

Super Sunday začala tím nejlepším možným způsobem - ne pro fanoušky Manchesteru United, samozřejmě. Všichni ostatní si ale v utkání Red Devils v Leicesteru užili osm krásných gólů, dechberoucí obrat z 1:3 na 5:3, dvě penalty i červenou kartu. Defenzivně ostudní hosté doplatili na řadu individuálních chyb i sporné momenty v podaní hlavního rozhodčího.

Když je nemůžete ubránit, přestřílejte je? Pochybná přestupová politika napálila Louisi van Gaalovi pořádně bolavou facku. Jeho fatálně nevyvážený tým dostal od nováčka z Leicesteru hned pět banánů - což se United nestalo přes 40 zápasů a teprve pošesté v novodobé historii Premier League. Hlavním hrdinou duelu byl křídelník Jamie Vardy, který vstřelil vítězný gól, na další dva nahrál a byl faulován i na oba pokutové kopy.

Vstup do utkání přitom Di María a spol. zvládli přímo parádně. Po deseti minutách ještě Argentincův skvělý pas nezužitkoval Van Persie, ale za dvě minuty už hosté vedli. Falcao udělal školáka z De Laeta, parádně nacentroval na zadní tyč na Persieho, jenž i díky teči Moora skóroval.

Krátce nato opět předvedl svou genialitu Ángel Di María, který po přesném pasu Rooneyho famózně přeloboval bezmocného Schmeichela - 0:2. Jenže prakticky vzápětí byl rozdíl už zase jednogólový. Vardy se skvěle protáhl kolem Roja, odcentroval do vápna, kde Ulloovi stačila troška prostoru, aby hlavičkou výsledek korigoval.

Po bláznivé pětiminutovce musela logicky následovat opatrnější pasáž. Domácí Leicester v ní jednoznačně navázal na povedené výkony z předchozích klání a mnohdy byl nebezpečnější než soupeř. Největší šanci měli přesto United, jmenovitě Marcos Rojo, jenž v dobré pozici hlavičkou těsně přestřelil.

Po přestávce nováček Premier League na soupeře znovu vlétl a v prvních dvou minutách mu dvakrát chyběl kousek, aby se dostal do gólové šance. Red Devils však oplývají obrovskou silou v ofenzivě, což potvrdil Falcao. Ten si výborně zpracoval vysoký míč od Rooneyho a obratem orazítkoval břevno Schmeichelovy branky.

Přesto se Leicester třetí obdržené branky nevyvaroval. Střílený centr Rafaela po šestapadesáti minutách sice ještě dánský gólman vyrazil, jenže následná chytrá teč Andera Herrery po Di Maríově střele už byla nad jeho síly. Stejně jako v první půli však komfortní vedení vydrželo hostům jen pár okamžiků.

Euforickou čtyřminutovku Foxes načal dnes fantastický Jamie Vardy, jenž v dosti sporném souboji obral o míč Rafaela, aby pak podobný souboj označil sudí Clattenburg jako faul. Ve vápně, penaltový. David Nugent proměnil s noblesou a mohl slavit. Stejně jako zhruba sto vteřin poté, kdy trma vrma ve vápně nejlépe svědčila Estabanu Cambiassovi, jenž taktéž napnul síť. 3:3 a do konce stále zbývala skoro půlhodina...

Klid před bouří utnul čtvrt hodiny před koncem střídající Andy King, jehož rána ještě bránu De Gey těsně minula. Potom ale Van Gaal stáhl Di Maríu a postavil Matu, čímž si rázně řekl o nejhorší tah dosavadní sezóny. Mata po chvíli přišel v klíčové pozici o míč, De Laet zakončil dlouhý úprk krásným pasem na Vardyho, a ten zachoval v samostatném nájezdu až chladnokrevný klid.

Svoji one-man show pak křídelník, který ještě před 4 lety hrál sedmou nejvyšší anglickou soutěž, dokonal zařízením páté branky svého týmu. Jamie Vardy využil chyby Blacketta, jenž nakonec nezastavitelného "Lišáka" zastavil až faulem ve vápně, za nějž navíc uviděl červenou kartu. Penaltu proměnil již pátým gólem v Premier League Leonardo Ulloa.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (45)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
PePiG7

0-4 2xFalcao,Mata,Wazza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4(persie,mata,rooney2x)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip HX tedy výhra hostů o gól.

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (2xRvP, 1xBlind, 1xFalcao)

Reagovat
smazaný uživatel

spadnou na zem tip 2-0 JASNA JEDNA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester nejsou takovy orezavatka jak Q.P.R. , neco by ukopat mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto utkání padne více jak 7 branek

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ale doufal jsem ve výhru United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca pri tej penalte

Reagovat
smazaný uživatel

Vytaj luis van Gaal v Premier League najlepsej futbalovej lige.Od novacika si dostal facku,tak sa uz zobud a rob nieco.Zatial si horsi ako Moyes a to si nakupil hracov za nechutne peniaze a myslis si,ze si dobry manazer.Otras fakt neviem co este dodat.Takto sa liga nevyhra a toboz sa nedostanes do ligy majstrov.

Reagovat
smazaný uživatel

LVG

Reagovat
Filip12

Čerti

Reagovat
smazaný uživatel

lolec jako svina :))))) jak to Van Gaal rikal? ze pro nej sezona zacala az minulym kolem? :PPP

Reagovat
smazaný uživatel

obrana tragická ... rojo,rafael,smalling spousta chyb ... blackett nehrál špatně chybí mu zkušenosti .... útok nebyl špatný škoda neproměněných šancí ... pravý bek valencia a dopadlo by to možná jinak ... a toho vocase s píšt'alkou komentovat nebudu ... jinak Leicester si hlavně za druhý poločas 3 body zasloužil perfektně vyřešené protiútoky ... letos chelsea , city, pak dlouho nic .... arsenal s liverpoolem a united se poperou o 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze letos to bude solo jizda Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak .. dnes porazí City ... tip 2:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pičoooooo

Reagovat
Lamskej#RMCF

glory glory MU

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
ian.rush

Leicester získal nejdražší posilu ve své historii, útočníka Ullou

**************************************************************************

Sandstorm

22.07.2014 18:18

Mi přijde, že každým rokem vyhazují slabší kluby z PL stále vyšší částky za stále větší průměráky...

Prezioso

21.09.2014 17:17

Tak jaktože vám ten průměrňák dal dva góly?

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní - jeden by řekl, že LvG jako zkušený trenér, který s týmem bezprostředně několik měsíců pracuje, ví něco víc, než fanoušci, kteří nad mizernou defenzívou skřípou zuby už minimálně rok a celý přestupák se modlili za příchod minimálně jednohoi špičkového stopera. Že bude mít lišák LvG nějaké eso v rukávu. Proti lišákům se však zřejmě naplno ukázalo, že pokud přirovávat LvG k nějakému zvířeti, člověk by zřejmě musel hledat mezi kopytníky. Doufám, že se nenaplní má chmurná předtucha a LvG ten tým naprosto totálně nerozesere takovým způsobem, že se z toho budeme vzpamatovávat dalších deset let...

Reagovat
smazaný uživatel

dej tomu půl roku do zimního přestupáku a snad toho stopera přivede

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže o tom to je - to sakra potřebuje LvG půl sezony a takovéhle zápasy, aby přišel na něco, co bije do očí? Pokud ano, tak ať se raději pakuje hned - a to opravdu nejsem přítel neustálého měnění trenérů (DM si možná ještě zasloužil šanci - jak vidno, nebylo to totiž jen o něm).

Reagovat
dreambox61

To si opravdu myslis ze prijde mavne proutkem a jsou mistri?Takhle to nefunguje,vsechno si musi sednout,druhou pulku prestala hrat zaloha ROONEY,DI MARIA uplne odesli,stali na hrotu a cekali ze to nekdo obeha a ono nic,meli velkou frustraci z penalty.Loni MOURINOz CHELSE to budoval cely rok,kdyz hral MATIC po prve tak to vypadalo ze prisel z okresniho preboru a po pul roce to slape!?rika se ze na PREMIER L. POTREBUJES ROK! Tohle je to nejlepsi co je mohlo potkat,vrati se na zem

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, potrebuji cas a dokonce si i myslim, ze pod LVG budou uspesni... tohle ale byla cista ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

MU za poslední rok utraceno 265 milionu EUR za přestupy, výsledk 1x výhra, 2x remíz, 2x prohra to vše s předsezoními adepty na sestup a jediný výhrá nad apsolutně trapným QPR (po kterém se už utočilo na titul:-))..+ vylagroš v poháru....LVG tam taky není zadarmo, tak nevím proč neletí. každém klubu by už měl trener po takových výsledcích, při takový utracených penězích a rozpočtem na platy padáka už dávno. možná má ve smlouvě klauzuli že mu nemusí nic platit pokud nedostane tým do LM a o tom by mohlo byj jasno už v listopadu nebo prosinci

Reagovat
dreambox61

Musis si uvedomit ze se psalo ze bude mit k dispozici neomezeny pocet penez,dopadlo to tak zo nedostal ani libru az kdyz prohrali v LIGOVEM POHARU tak se najednou deli veci,najednou jsou penize a je zajem kupovat hrace,bohuzel nejsou stoperi k dispozici,potrebujou hotove stopery !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase před rokem to byl mistrovský tým, ne? Kupovali loni v letě a v zimě, už také v průběhu tohoto letá a pořád nic, tak zaplatili dalších 100 melounu.....jestli jsi mysleli, že CR7 půjde v nelepších letech do týmu bez LM tak je to jejich blbost, prostě poháry nehrajou a musí zaměřit na jiné hráče a taky zaně zaplati víc a hlavně dát jim lepší plat a proto to tak trvalo a co Mata a Felani 85 milionu EUR + plat a sedí, to je mazec, takhle neutrácel aní CITY když začínal jejich projekt a to tady všichni odsuzovali a přitom se neměli od čeho odrazit, tady utratí tým 2x tolik a přitom před rokem ligu vyhrál.....prostě by měl slavný LVG letět a to hodně rychle

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sice kruté, ale pravdivé...

Reagovat
dreambox61

Musis dat dohromady fotbalisty kteri jsou inteligentni a naprosto si rozumi,neni to tak jednoduche,podivej Barcelona dala dohromady hrace ktere najdes jednou za desetileti,lidem se ta hra nelibi protoze si davaji prihravkydo nekonecna a ta logika fotbalu je proste takova,kdyz nemas balon na noze a jenom behas tak te to brzo prestane bavit. Bohuzel pravda je takova ze MATTA tam podle me nema co delat.Pockej mesic a uvidis ze to bude zase fajn.LVG je manazer THE BEST

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele