2. kolo
24.08.2014 14:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Stoke City 1:1

Hull se Stokem se překonali a po dvou loňských vzájemných soubojích, které dohromady registrovaly jednu ubohou branku, tento chabý výkaz předčily během jedněch 90 minut. Abychom nicméně byli fér, své v tom sehrála brzká červená karta pro Chestera; patrně jen díky ní Potters přeci jen stihli dotáhnout jednobrankové manko z úvodní části.

Defenzíva poslední dobou Hullu podráží nohy doopravdy s nevídanou intenzitou - nejprve to byl brankář McGregor, kdo svou chybou ve čtvrtek daroval Lokerenu vítězství v Evropské lize, tentokrát rovnou tři defenzivně orientovaní fotbalisté v oranžovo-černém přiložili ruce ke katastrofálnímu dílu, které již ve 14. minutě poslalo stopera Chestera do kabin. Na začátku všeho byla mizerná McShaneova přihrávka Livermoreovi, která vedla k úniku Whelana a "osudové" záchranné brzdě.

Osudové v uvozovkách mimo jiné proto, že si Tigers poměrně dlouho z oslabení nic moc nedělali. V nové, provizorní formaci 4-4-1 se sice převážně bránili, soupeřovy šance však zároveň nebyly příliš častým, natožpak výrazně nebezpečným jevem. Pieters z nadějné pozice přestřelil, stejně jako Shawcross o něco později.

A když už se manažer Hughes ještě před pauzou rozhodl podpořit ofenzívu vysvlečením šikovného Krkiće, byl to právě exbarcelonský forvard, kdo vlastně posvětil nečekaný úder domácích. Ve 42. minutě se totiž jenom tak nesměle pokoušel zablokovat Huddlestoneovu střelu, jejímž přímým důsledkem byla úspěšná Jelavićova dorážka.

V tu chvíli se Stoke ocitl v pořádném maléru - před týdnem nezvládl derby s Aston Villou, přičemž jej o dalším víkendu čeká složitý výjezd na Etihad Stadium. Zřejmě právě i tyto vyhlídky se pak promítly do drtivého závěrečného tlaku Potters.

McGregor výborně zasahoval proti Shawcrossovi, Adamovi i Crouchovi, až byl konečně pokořen v 83. minutě. A jak nešťastnou cestou: Bardsleyho volej po Krkićově výzvě měl daleko k dokonalosti, přesto skončil na tyči, a Shawcrossovi se pak z těsné blízkosti povedlo míč jakž takž dopravit za čáru.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2-1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
HullCity

1:0 otázka je,kdo toho gola dá.Jelavič dal v 48 zápasech PL jen 5 golů a Aluko + Ince se ještě naplno neukázali,tak snad se konečně někdo z nich rozstřílí.

Reagovat
HullCity

Jako vždy ztrácíme body kvůli "skvělé práci" rozhodčích.Ten out před golem měl být jednoznačně pro nás a ne hosty,kteří i ve 12 proti 10 předvedli totální ho.no!Proti červené nic nemám,zasloužená,ale Chester bude chybět na 3 zápasy,což je velká ztráta.Snad ho nahradí Maguire...McGregor,McShane a Jelavič super výkony!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč pořád tady

Reagovat
HullCity

Píšu jen to,co mohl vidět každý,jen ty si zápas asi neviděl a jako jediný tu trolluješ.Radši šetři rozumy na Inter,Real a Slavii a nepiš k něčemu,k čemu nemáš co napsat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele