36. kolo
09.05.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Burnley FC 0:1

Jeden z klíčových záchranářských soubojů se odehrál ve východní Anglii. Na KC Stadium změřil domácí Hull síly s Burnley. Z důležité výhry, která ještě vykřesala jiskřičku naděje na setrvání v nejvyšší anglické soutěži, se radovali hosté. O jediný gól utkání se postaral nejlepší kanonýr Clarets Danny Ings.

Úvodní nebezpečná situace zavánějící gólem se urodila po čtvrthodině hry. To se vůbec nedomluvili stoper Shackell s brankářem Heatonem a prve jmenovaný si málem vstřelil vlastní branku. Zkušený zadák se za chvíli prezentoval mnohem lepším zákrokem, když na poslední chvíli odklidil do bezpečí centr Bradyho z pravé strany. Dosud největší šance Burnley přišla na prahu třicáté minuty, když po rohovém kopu Jonese hlavičkoval těsně nad Ashley Barnes. Na druhé straně podobně minul Quinn.

Hull byl nejblíž gólu v 35. minutě. K volnému přímému kopu z nějakých 27 metrů se postavil Robbie Brady, jeho dalekonosná rána naneštěstí pro domácí orazítkovala pouze břevno Heatonovy svatyně. Devětadvacetiletý Tom Heaton si pak dokázal poradit se střelou Elmohamadyho. Po změně stran se blýskl pěknými nůžkami Barnes, prostor mezi třemi tyčemi však minul. Rozhodující moment přišel v 62. minutě. Trippierův rohový kop ještě dokázala defenziva Tigers odvrátit, ovšem poté si mužstvo trenéra Seana Dycheho vytvořilo velký tlak, po sérii hlaviček a odrazů se balón dostal až Dannymu Ingsovi a dvaadvacetiletý střelec z malého vápna propálil bezmocného Harpera.

Brzy mohl vyrovnat Uruguayec Ábel Hernández, jeho zakončení patičkou ale skvěle zlikvidoval Heaton. Bruceovi svěřenci pak i docílili gólu, sudí Atkinson však k nelibosti domácích příznivců branku pro faul na Heatona neuznal. Čtvrt hodiny před koncem pak zopakoval situaci z prvního poločasu Robbie Brady, z přímého kopu totiž znovu rozezvučel břevno. Ze závěrečného tlaku už Hull nic nevytěžil a propadl se na sestupovou příčku, Burnley zůstává předposlední.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Hosté už sestupují a jelikož domácí hrají o záchranu,tak by to mělo být za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

K čemu nám je,že proti takovýmto soupeřům jsme lepší v zápase po všech stránkách,když stejně prohrajeme po jedné jejich větší šanci v zápase...teď už sestup odvrátí jen zázrak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele