35. kolo
04.05.2015 21:00 CET
1 : 3
(0:3)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Arsenal FC 1:3

V červené části severního Londýna už po dnešku mohou slavit takzvaný St. Totteringham’s Day; čili den, kdy je definitivně rozhodnuto o tom, že Arsenal zakončí ročník na vyšší příčce než jeho úhlavní rival z White Hart Lane. Letos se mu to povedlo už podvacáté v řadě díky suverénní výhře nad Hullem...

Pakliže šli Tigers do tohoto měření sil povzbuzeni dvěma ojedinělými výhrami a čerstvě i cenným skalpem Liverpoolu, favorizovaní hosté je okamžitě zchladili na bod mrazu. Arsenal si v první desetiminutovce vypůjčil balon na celých 83 % času a přitom hrozil i z rychlých protiútoků prostřednictvím skvělého dirigenta Cazorly a falešného pravého křídla Ramseyho.

Nebylo proto žádným překvapením, když se Gunners po 28 minutách konečně ujali vedení. Úvodní branka ovšem ještě nepadla ze hry a namísto toho byla produktem Sánchezovy houževnatosti i jeho následně prokázané schopnosti proměnit v gól přímý volný kop. Produktivnímu Chilanovi na druhou stranu k 23. trefě v sezoně vydatně dopomohla i hlava Michaela Dawsona.

Také druhá trefa Kanonýrů přitom byla do jisté míry trefou šťastnou, když Ramseyho osudovou ránu přizvedl nad Harperovo rameno Robbie Brady. Velšanův um tedy daleko lépe vynikl při třetím zásahu Arsenalu, který pro změnu pomohl přichystat pro Sáncheze. Na samém sklonku prvního poločasu se Ramsey blýskl naprosto precizně odměřenou uličkou, po níž Alexis už akorát obešel Harpera a zakončoval do prázdné klece.

Kanonýři posléze měli dostatek parádních příležitostí na zvýšení náskoku i po změně stran - a to jak před Quinnovou utěšenou hlavičkou, tak po ní - Hull však byl nakonec výraznějšího debaklu ušetřen.

Fanoušci Arsenalu nicméně mají důvodů ke spokojenosti i tak ažaž; jedním z nich je například comeback Jacka Wilsherea, jenž ihned několikrát zaujal a v závěru si připsal na konto i jednu zablokovanou střelu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
justcall

za poločas

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

Herně na tom nejsme špatně,takže věřím alespoň v remízu...1:1!

Reagovat
HullCity

2.poločas od nás mnohem lepší,ale kdo mohl čekat,že Livermore a hlavně Huddlestone budou hrát za Arsenal ten 1.Otřesný výkon od nich,pokud něco takového předvedou v sobotu,tak letíme z PL.

Reagovat
justcall

Reagovat
justcall

zas ten připosranej tip redaktora

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se tím řídíš nebo co? vždyť bylo jasný, že Arsenal vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele