12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - West Ham United 2:1

Horko těžko, ale přece. Everton se pořádně natrápil, nakonec však udolal na své půdě do té doby čtvrtý West Ham 2:1 a posunul se blíže pohárovým příčkám. Hrdinou utkání se stal Leon Osman, jenž za Toffees nastoupil k jubilejnímu čtyřstému zápasu a vítězným gólem převrátil všechny tři body na stranu liverpoolského celku.

Úvod vyšel jednoznačně lépe domácím. Už v devatenácté minutě měl stoprocentní gólovku na noze Steven Naismith, kterému přichystal míč Coleman, jenže skotský ofenzivní univerzál poslal míč nad. Naitmith selhal i vzápětí, když jej pro změnu vychytal Adrián.

Brankář West Hamu nicméně zůstal bezmocný o další tři minuty později. Barkleyho ránu totiž zblokoval Reid přímo k Romelovi Lukaku, který v poměrně snadné pozici míč zpracoval a ze vzduchu napálil do odkryté sítě.

Ještě do přestávky mohl, nebo spíše měl, vyrovnat Andy Carroll, který při neúčasti zabijáckého dua Sakho - Valencia utvořil útočnou dvojici s Carltonem Colem. Vysoký forvard dostal do vápna míč od Jenkinsona, jenže v jasné příležitosti poslal míč nad břevno.

Hammers se tak vyrovnání dočkali až deset minut po pauze. Velkou porci štěstí měl Mauro Zárate, jehož přízemní střelu tečoval Jagielka tak nešťastně, že Howard jen v bezmocném výskoku sledoval, jak balón putuje za jeho záda do sítě.

V následující pasáži byli hosté o chlup lepším týmem a mohli dokonce stav otočit. Amalfitano ovšem po pěkné kombinaci Zárateho a Reida těsně minul a Jarvis rozvlnil síť jen zboku, a tak se ke slovu dostali opět hráči Evertonu. Akci div ne přerušenou faulem zakončil Samuel Eto’o, jehož přesný pas na zadní tyč skluzem zasáhl Leon Osman, jenž při 400. zápasu v klubu mohl slavit vítězný gól.

O dvě minuty později a čtvrt hodiny před koncem totiž Collinse ve velké šanci vychytal Howard a West Ham už se na další šanci nezmohl. Naopak Eto’o měl na noze třetí gól domácích, jenže v zakončení selhal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi tutovka Lukaku gol

tip 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Makame borci.Uz musime protrhnout s karamelama tu smulu!! 1:2 Go IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo proč dneska nehraje ani neni na laviččce Song,Valencia a Sakho ??

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho a Downing jsou zraneny.Valencia a Song to nevim.Bez tehle 4 je to tezky,ale zatim nehrajou spatne.Snad bude aspon plichta.Go IRON'S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele