10. kolo
03.11.2014 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Ani další komický vlastenec nezastavil Sunderland při výhře na Crystal Palace

Další groteskní vlastenec tentokrát Sunderland mrzet nemusel. Svěřenci Guse Poyeta především díky dvěma gólům Stevena Fletchera porazili Crystal Palace 3:1 a odpoutali se ze sestupových pozic. Eagles jsou naopak velmi blízko, navíc přišli o vyloučeného kapitána Jedinaka...

Jestliže si Neil Warnock po předešlých dvou zápasech svého týmu stěžoval na výkony rozhodčích, dnes mu dal Phil Dowd jeden pádný důvod k pokračování v tomto trendu - již v první minutě. Tehdy se před Pantilimona užuž dral Fraizer Campbell, když jej očividně podkosil Vergini; přesto se zkušený arbitr nařídit takhle brzkou penaltu neodvážil.

Následující minuty už toho příliš nenabídly. Samotnou dominantou úvodní dvacetiminutovky byly opakující se souboje dvojice Zaha - Van Aanholt, kterým ještě v první půli učinilo přítrž poraněné rameno druhého jmenovaného. Za onen zákrok by navíc mohl být nařízen opět pokutový kop nebo při nejmenším kop přímý - Dowd ale opět mlčel.

A tak se dočkal Sunderland. Po půlhodině hry dostal na hranici ofsajdu přihrávku zcela volný Van Aanholt, který poslal do vápna přesný centr na hlavu Stevena Fletchera. Útočník trkl balón dokonale do protipohybu Speroniho a otevřel skóre - 0:1. Pro Mackems to byla první branka na hřišti soupeře od úvodního kola.

Jedním z hrdinů zápasu byl brankář domácího celku Julian Speroni, který ještě do přestávky dokázal dobře vyrazit jak ránu Fletchera, tak i pokus Santiaga Verginiho.

Po změně stran zvedli Eagles obrátky a dočkali se zasloužené odměny. Ve vlastním gólu Wese Browna bylo všechno - komedie, tragédie, horor i groteska. Pantilimon nejprve předvedl málem zákrok sezóny proti hlavičce Chamakha, aby si dobíhající obránce fenomenálně napálil míč vracející se z patičky Campbella před branku do sítě. Reakce rumunského gólmana vyobrazující čiré zoufalství hovořila za vše...

S psychikou v troskách musel být i manažer Gus Poyet, jehož defenzivní hráči zavinili více gólů za poslední tři zápasy, než by bylo únosné třeba i za celou sezónu. Sám Brown například proti Arsenalu nepochopitelně daroval gól Alexisovi.

Rozhodčí Dowd poté pomohl i Crystal Palace a potvrdil, že metr dnešního zápasu nastavil velmi laskavě. Mile Jedinak totiž během dvou minut předvedl dva žluté fauly a mohl jít úplně klidně pod sprchy - při druhém zákroku na Gómeze se nad ním však sudí slitoval.

Od druhého obdrženého gólu to ale Eagles neochránilo. Verginiho další pumelici ještě Speroni vyrazil, ale na dokonale mířenou přízemní střelu Jordiho Gómeze dvanáct minut před koncem už dosáhnout nemohl. Svůj osud nakonec dokonal i australský záložník, jenž po faulu na svou osobu neudržel nervy na uzdě a vleže kopl do hráče soupeře.

Oslabený celek už se přes veškerou snahu a několik závarů před brankou Pantilimona vyrovnání nedočkal. Naopak. Nekonsolidovaná obrana dala příliš času Fletcherovi, který umě v nastaveném čase rozhodl o konečném výsledku 3:1 pro hosty.

Autor: Marek Ustohal / Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

pravděpodobně 3:1 a rozviklaná židle pod Poyetem

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele