29. kolo
15.03.2015 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Southampton FC 1:1

Chelsea nevyužila zaváhání Manchesteru City, který prohrál na Burnley, a své vedení v čele Premier League navýšila pouze o bod. Doma dokázala uhrát se Southamptonem jen remízu 1:1, hlavním hrdinou utkání se stal Fraser Forster, který ve druhém poločase pochytal minimálně čtyři gólové příležitosti. Jediný, kdo jej překonal, byl Diego Costa, na kterého však z penalty zareagoval Dušan Tadić.

V základní sestavě Southamptonu poprvé v sezóně nenastoupil útočník Graziano Pellé, na jehož místě hrál od úvodní minuty Shane Long. Ronald Koeman si od toho sliboval vyšší pohyblivost ofenzivní řady, která skutečně dělala pomalejším stoperům Chelsea problémy.

V počátku utkání nicméně Chelsea předváděla dobrý fotbal. Nejlepším hráčem v poli byl v modrém dresu jako obvykle Eden Hazard, který v prostředí Premeir League skutečně čas od času působí jako zjevení - a dnes od první do poslední minuty neměl mimo malá vápna žádnou konkurenci. Už v šesté minutě připravil ve vápně míč Willianovi, který jej servíroval před branku Oscarovi. Tam ale zaúřadoval pohotový Fonte.

Belgický čertík založil i první gólový moment, když z vápna roztáhl hru pro Ivanoviće, jehož centr usměrnil hlavičkou do branky Diego Costa - 1:0. Vedení však Chelsea dlouho nevydrželo. Už po dvou minutách mohl srovnat Mané, ale Courtois ještě skvěle zasáhl. Pak ale stejného hráče ve vápně fauloval Matić a penaltu se štěstím proměnil Dušan Tadić - 1:1.

Tento moment Londýňany zaskočil a ti se do konce poločasu už do svého rytmu nedostali. Největším problémem byl absolutně nefunkční střed pole, kde jindy precizní Nemanja Matić předvedl asi nejhorší výkon v sezóně. V poslední době se nedaří ani Cescu Fábregasovi, jehož výkon byl i dnes velice matný.

I po dnešním zápase by si mohl José Mourinho mohl lehce postěžovat na rozhodčího - důvodem je zákrok na Branislava Ivanoviće, jemuž v šestnáctce přišlápl nohu Tadić. Kromě toho se však Chelsea do další příležitosti nedostala, hrozil pouze aktivní Diego Costa - jeho dvě hlavičky však skončily shodně těsně nad břevnem.

Po přestávce se hra Chelsea radikálním způsobem změnila. Po pár minutách šel ze hřiště Matić, kterého nahradil Ramires. Courtois se už po změně stran prakticky nedostal do hry, jen na startu poločasu vyrazil dělovku Alderweirelda, jenž po nakrátko přímém kopu vypálil tvrdě pod břevno.

Svěřenci Josého Mourinha předvedli ve druhém dějství živelný výkon, často se hrálo nahoru-dolů. Zdvojnásobit svůj gólový účet mohl Diego Costa - Willianovu střelu tečoval do tyčky. Southampton měl velkou šanci právě v pasáži, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. Cahill ale nebezpečnou ránu zblokoval, stejně jako vzápětí na druhé straně výborný Fonte.

Závěrečná dvacetiminutovka už patřila jen a pouze Chelsea. A Fraseru Forsterovi, který svými zákroky přiváděl ofenzivní hvězdy Blues k šílenství. V krátkém časovém úseku si na něm vylámali zuby Oscar i Hazard, zakrátko Belgičan vyslal Oscara do jasné příležitosti, jenže Forster měl zkrátka skvělý den.

Měl ho i Fonte, který v další šanci skluzem tečoval Costovu obrovskou šanci nad. Patrně největší kus práce udělal anglický gólman v posledních minutách. Nejprve vyrazil Azpilicuetovu ránu na bližší tyč, aby v nastavení po rohovém kopu zkazil radost i Rémymu. Neuspěl ani Terry, který selhal dokonce nadvakrát.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

zdravá nasranost z vypadnutí semele soton...3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele