24. kolo
08.02.2015 13:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - West Bromwich Albion 2:2

Nedělní odpoledne stane se pro mnohé chvílí nudy. Pro ty, kdo se rozhodli sledovat zápas Burnley s WBA však rozhodně nikoli. Na Turf Moor padly čtyři branky, po kterých se celky rozešly smírně. Hvězdou zápasu byli Danny Ings a Chris Brunt - oba jeden gól dali a u druhého asistovali.

V preview jsem zmiňoval, že Burnley kromě ryze britské sestavy nemá Premier League co nabídnout. Zápas s West Bromwichem mě však vyvedl z omylu. Clarets na soupeře vyrukovali s obrovskou odhodlaností a zápalem, který můžeme vidět spíše v Championship. Poctivá hra ostatně přinesla své ovoce už v prvních minutách.

Burnley na soupeře vlétlo ve velkém stylu, už ve druhé minutě pálil po Yacobově chybě Danny Ings a tvrdou ranou přestřelil břevno. Zakrátko mířil o něco přesněji Arfield, jenž se opřel do Trippierova centru z pravé strany a brankovou konstrukci míčem orazítkoval. Nutno podotknout, že jen díky fantastickému zákroku Bena Fostera.

Po čtvrt hodině už ale domácí zasloužené vedení získali. Skvělou práci odvedl Ings, který šikovně nejprve propustil míč Arfieldovi, aby pak překonal Yacoba a připravil Barnesovi gólovou hlavičku. Kratší útlum využili Dychovi svěřenci k nádechu k další gólové situaci, kterou tentokrát zakončil sám Danny Ings parádní hlavičkou po centru Boyda - 2:0.

Snový poločas však Burnley nevyšel, naopak Baggies udeřili v pravý čas. Rohový kop McManamana podivně propadl na zadní tyč a čerstvě sesazený kapitán Chris Brunt jej tzv. koníčkem dostal odrazem o břevno do sítě za Heatonova záda - 2:1.

Dvacet minut po změně stran už bylo dokonce vyrovnáno. Baggies opět podrželo dobré zahrání rohového kopu. Bruntův centr si našel střídající a hlavičkující Ideye, McAuley sroloval bránícího Jonese a na tabuli svítilo 2:2.

Burnley se ve druhém poločase vytratilo a nebezpečné bylo až v závěrečné čtvrthodině. Shackellovu hlavičku odvrátil od gólu až na brankové čáře stojící Lescott a tři minuty před koncem měl gól na noze další žolík Saido Berahino. Shackellovo zaváhání však neskutečným zákrokem napravil gólman Heaton, jenž týmu zachránil bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hosté 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele