14. kolo
02.12.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Newcastle United 1:1

I jeden jediný bod za remízu s Newcastlem stačí Burnley k vyšplhání mimo sestupovou trojici, Clarets ovšem těžko budou spokojeni s tim, že si již třetí výhru ve čtyřech kolech nechali doslova uniknout skrz prsty - vlastní nepozorností krátce po změně stran...

Oba celky si hned zkraje vyměnily pár úvodních pozdravů, jako byly na jednom konci hřiště šance dvojice Ings-Barnes, a na straně druhé především pokusy Ameobiho či Cissého, kterému se trestuhodně nepodařilo zkrotit vlastní střelecký pokus po solidní výzvě od Gouffrana.

Ještě před završením první třetiny duelu se potom zřejmě měli hosté ujmout vedení poté, co se Mehdi Abeid kurážně proběhl obranou soupeře, aby následně svému velkolepému sólu nasadil pouze nemastný neslaný finiš.

Vedení se proto ujali Clarets, a jakým způsobem! Ve 34. minutě rozjetý Danny Ings zády k brance ideálně sklepl míč do druhé vlny pro George Boyda a ten svou ránu levačkou vpravdě nemohl vyměřit lépe - 1:0. Kdo už si naopak lépe počínat rozhodně mohl, to byl těsně před přestávkou David Jones těžící z další práce dua Ings-Boyd.

A právě Jonesova přestřelení ve vyložené šanci po závěrečném hvizdu manažer Sean Dyche hořce litoval. Newcastle totiž ihned po přestávce udeřil, když Janmaat nasměroval svůj centr přímo k nohám Gouffrana a jeho sklepnutí do cesty Cissého již vedlo k vyrovnání.

Skóre 1:1 potom vydrželo až do konce i přes zvýšenou aktivitu Newcastlu, povzbuzeného poločasovým vysvlečením Cabelly. Akorát pár minut před závěrečným hvizdem mohli zápas strhnout na stranu každého z týmů Marney, respektive Papiss Cissé, ani jeden z nich si však v koncovce rozhodně nepočínal jako ten správný mazák.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Beros

Doufám, že navážeme na výsledky před zápasem s WHU a v Burnley vyhrajem... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Jinak magpies, v sobotu se bude ve větším počtu sledovat match s Chelsea v Praze. Příliš srazů českých strak moc není, tak by bylo pěkné, kdybychom se sešli, v co největším počtu. Bude to v baru na Michalské ulici, provozník je geordie z Newcastlu, usazen v Praze.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele