36. kolo
09.05.2015 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 1:0

Aston Villa udělala velký krok k záchraně, když ve výborné první půli vsítila jediný gól utkání a na sestupové pozice tak získává čtyři body náskoku. West Ham se chytil až po změně stran, Given si přesto příliš nezachytal a připisuje si nepříliš pracné čisté konto.

Villans v úvodní čtvrthodince prakticky vymazali svého soupeře, vlastní úsilí ovšem pálili v koncovce. Bacuna z přímého kopu mířil těsně nad břevno, N'Zogbia ve vyložené šanci po rohu napálil obránce, Cleverleyho z voleje solidním zákrokem vychytal Adrián a Benteke svou trefu do tyčky namířil až po odmávaném milimetrovém ofsajdu.

V době, kdy se zdálo, že si obrana hostí začíná počínat lépe, přišel neohrožený průnik mladého Grealishe do vápna, který z nulového úhlu vracel před branku mezi nohama Collinse a Cleverley už chtě nechtě musel otevřít skóre usměrněním do prázdné branky. V poklidu hrající domácí neměli problém držet Hammers daleko od své branky, šance na pojištění náskoku před přestávkou však končily pouze v náznacích.

Hned dvě změny udělal mezi poločasy Sam Allardyce a nově příchozí Nenê už po třech minutách vytvořil svou prudkou střelou těsně nad břevno největší úspěch ofenzívy hostů v dosavadním průběhu zápasu. Na druhé straně kontroval N'Zogbia, který až překvapivě hravě prošel do vápna, svou dělovkou ovšem mířil jen do boční strany sítě.

Proti prvnímu dějství výrazně aktivnější Hammers mohli vyrovnat po hodině hry, na centr z rohového kopu vyskočil nejvýše Collins, zásah svému bývalému klubu mu ale zhatil Given, který jeho hlavičku vytáhl zpod břevna. To Valencia se hlavou prosadit dokázal, pomezní ale takřka neviditelný ofsajd odmával.

Když byli domácí na míči, předváděli sebevědomou kombinaci s dostatkem invence a myšlenky, přesto se k zakončení prakticky nedostávala. Momenty, kdy se vpřed hnali hosté, působily o poznání více nebezpečně, Vlaar a spol. ovšem v kritických chvílích nechybovali. West Hamu místo závěrečného tlaku došel dech a Adriánův zásah proti bombě Cleverleyho z 90. minuty už na rozdělení bodů nemohl mít vliv.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele