33. kolo
07.04.2015 20:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Benteke vs Phillips 3:3. Záchranářský souboj končí nerozhodně

Představitelé obou předních britských stanic s vysílacími právy na Premier League, BT Sports a Sky, si nyní musí zuřivě rvát vlasy za to, že tento předehrávaný duel nezařadili do svých programů. Ostrované se takto museli obrátit na NBC a komentář legendárního Martina Tylera, kterému na konci šestigólového thrilleru docela pochopitelně docházel dech...

Tim Sherwood před výkopem toto utkání popsal jako "největší zápas pro klub za poslední roky", podle toho se však fotbalisté Aston Villy zprvu tak úplně nechovali. Už po sedmi minutách nechali skórovat rozjetého Matta Phillipse, jenž proměnil v branku ideální centr z dílny Bobbyho Zamory.

Zbytek úvodní půle už se ale odehrával převážně v režii birminghamských, kteří také ihned vzápětí odpověděli první trefou Christiana Bentekeho. Statný kanonýr, který se později stal prvním belgickým autorem dvou hattricků v Premier League, otevřel svůj dnešní gólový účet šťastnou trefou po průběhu podél levé postranní čáry a masivní teči soupeře.

Villans následně dominovali statistice držení míče a ještě do přestávky se poprvé a naposledy ujali vedení. Benteke tentokrát zkušeně zakončoval rychlý brejk svého týmu, zatímco v jiné chvíli nedokázal usměrnit na bránu brilantní centr Bacuny.

Mimo jiné tato spálená příležitost potom domácí ve druhé půli ošklivě mrzela. Nejprve se totiž poprvé v Premier League prosadil přesluhující veterán Clint Hill, jenž zužitkoval Phillipsův rohový kop, a produktivní exblackpoolské křídlo nakonec stálo u zrodu ještě jednoho gólu svého týmu, když v osobním souboji přetlačilo slabého Richardsona a v 78. minutě umožnilo skórovat Austinovi.

Souboj dvou suverénních tahounů obou mužstev, Phillipse s Bentekem, však nakonec vítěze nepoznal - poslední slovo měl totiž nezastavitelný Belgičan. Tomu se v 83. minutě podařilo vyrovnat famózní ranou z přímého kopu, a tak se Aston Villa ve finále přece jen dál drží nad sestupovou propastí. I když vysloveně zuby nehty.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kjupiar jim odjebou dneska dekel

Reagovat
vanGomm

Zdravím FARA2,Tak už tam hupli a vzali to oba jedním vrzem .Matematika prostě funguje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele