2. kolo
23.08.2014 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Newcastle United 0:0

Newcastle docela úspěšně pokračuje v procesu zapomínání hanebného roku 2009, kdy na Villa Parku v posledním kole inkasoval tvrdý direkt a musel se poroučet do druhé ligy. Teď na tom samém hřišti nebyl přemožen již počtvrté v řadě, přičemž soupeři nedovolil ani jednu střelu na Krulovu bránu...

První poločas byl charakterizován relativně zajímavým dějem v prostoru mezi vápny a k uzoufání nekvalitní akcí uvnitř obou šestnáctek. O tom koneckonců vypovídá už první nebezpečná situace zápasu - Gouffran po rohu na zadní tyči ošklivě promáchl ve snaze trefit z voleje poměrně jednoduchý míč. (Něco podobného se v druhé půli povedlo také Williamsonovi, ale to je aspoň stoper...).

A finální fáze pokračovala v trápení všech aktérů i nadále. Po zatmění Cissokhovy mysli měl brzy v prazvláštním rozpoložení skórovat Cabella, aby místo toho pro jistotu ani netrefil vymezený prostor. Guzan tedy musel prvně na zem teprve tehdy, když se Cabella obsadil do role, která mu svědčí ze všech nejlíp - do role asistenta. Nicméně Rivière - aby dostál trendu zápasu - po jeho příhře pálil příliš slabě.

Na druhé straně se Tim Krul nemusel činit pro změnu ani v nejmenším. Se dvěma vitálními bloky přispěchali Janmaat s Williamsonem a dál už se Villans s ničím nevytasili - jakkoliv v tranzici nevypadali oproti loňsku vůbec špatně.

Rovněž po změně stran byla tvorba alespoň nějakých příležitostí převážně stračí doménou. Williamsonův hlavičkovaný pas takhle jednou dopadl na hlavu Janmaata, ten však svůj finální pokus nasměroval přímo na Guzana. A když to nizozemský bek zkoušel ze země, nádhernou ranou z větší vzdálenosti protentokrát těsně minul vzdálenější šibenici.

Zatímco Aston Villa se stávala čím dál sterilnější a už ani v mezihře neměla potřebnou kvalitu, Newcastle, Alan Pardew vysvlékl spojku jménem Siem de Jong, stáhl defenzivního záložníka Anitu a nová posila Magpies ihned mohla skórovat. Westwood si nedokázal poradit se skákajícím balonem a ten se vzápětí dostal pod de Jongovy kopačky přímo před Guzana; ten byl však trpělivý, zůstal na nohou a s nizozemcovým projektilem si poradil.

Následně se už duel zvrhl v menší mariáš, který na startu nastavení vyvrcholil Williamsonovým vyloučením po druhé žluté kartě. Tehdy už ale bylo pro Villans příliš pozdě; jako ostatně po celý průběh zápasů, pokud bychom chtěli být jízliví.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1-1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Luuk De Jong už za newcastle nehá, Siem de jong hra za newcastle

Reagovat
Beros

1:3

Weimann - Riviere, de Jong, Cabella

Reagovat
vanGomm

Tak koukám,že je Newcastle v PL 15 zápasů bez remízy,takže už k ní také pomalu a jistě směřují.Můžou tam tedy na ni klidně spadnout už v tomto zápase.

Reagovat
Kempes12

Reagovat
smazaný uživatel

kdo dá goly ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele