29. kolo
26.03.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Hull City 2:1

Vůbec nejdelší série porážek West Hamu pod Samem Allardycem končí v nejbližším možném momentě - po třech zápasech se Hammers za vydatné pomoci diskutované penalty a červené karty pro brankáře McGregora konečně dopracovali k další výhře, když poměrem 2:1 skolili Hull...

Pokud po většinu zápasu provázela smůla Tigers, které kromě sporného vyloučení podrazil také vlastenec Jamese Chestera, na samém počátku si s paní štěstěnou hrubě nepotykali také domácí. Ti totiž už po devíti minutách přišli o zraněného stopera Collinse, což se jim ovšem na rozdíl od nešťastných okamžiků Hullu příliš nevymstilo.

Byli to totiž stále Kladiváři, kdo se ve 25. minutě po spálených šancích Downinga či Taylora přeci jen ujali vedení; jakkoliv podivná scéna tomu předcházela. Vše se strhlo po Nobleově průběhu defenzívou Tigers a dvou náhodných odrazech od Chestera, respektive Huddlestonea - míč se záhy dostal k Diamému, jenž si ho patrně zpracoval rukou a přehodil bezmocného McGregora. V tu chvíli ještě ovšem hostující příznivci panice propadat nemuseli; naopak je potěšil obráncův zákrok na brankové čáře...

O to větší rozčarování ovšem v jejich řadách nastalo, když brankový rozhodčí upozornil Mikea Deana na pozdější McGregorovo podražení zakončujícího Diamého. Hostující brankář se při inkriminovaném výpadu nejen zranil, on byl tak nekompromisně vyloučen a stal se tak prvním gólmanem po deseti letech, který v rámci jedné prvoligové sezony uviděl hned dvě červené karty.

Mark Noble vzápětí na penaltovém puntíku každopádně nezaváhal a uklidnil Hammers. Možná až příliš. West Ham okamžitě ztratil koncentraci a Figueroa ještě do poločasu málem vyrovnával ostrou ranou z větší vzdálenosti. A pokud domácí fanoušci doufali, že o pauze Sam Allardyce dodá svým svěřencům na soustředěnosti, šeredně se mýlili - naopak již za tři minuty se Huddlestoneův prudký projektil z přímého kopu otřel o Jelaviće a bez dalších debat napnul síť za Adriánovými zády.

Teprve potom WHU opět jakž takž zapnulo, třebaže ochozy dál mohly protestovat proti nedbalosti domácích hráčů. Ti se nakonec také vrátili do vedení dosti šťastnou cestou, když Demelův centr sice minul Nolana, ovšem ne už tak Chestera, který si míč kolenem srazil do vlastní brány. Ve zbytku utkání už pak akorát Huddlestone jednou poděsil Adriána, jinak si West Ham docela v poklidu dokráčel k vitální výhře.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
hawk

Věřím, že zase uhrají vítězství s porazitelným soupeřem, 2:0 a zase o něco větší klid

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
OnlyWHU

Kladiva v akci: 2:0

Reagovat
OnlyWHU

Správně!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Gratulace!!

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat
OnlyWHU

3:1, a basta

Reagovat
OnlyWHU

No 2:1, super, ale... B.S. chápu, o záchranu se nehrají hezké zápasy, ale... prohrávali jsme střed hřiště..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Penalta naprosto zasloužená,nevím,co si McGregor myslel,ale pak West Ham(a vlastně do penalty též)NIC nepředvedl!!!Držení míče ve 2.poločase snad bylo 30 ku 70 pro nás,na šance jsme vedli,West Ham až na střelu Nolana doprostřed branky,kde byl Harper,neměli nic.Až Chester musel pomoct těm chudákům,aby šli v tabulce před nás a aby měli 3 body z tohoto zápasu.Ať si je užijí,já jsem na naše hráče obrovsky moc pyšný,dřeli až do konce a mít dneska trochu štěstí,tak minimálně bod bychom měli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele