35. kolo
19.04.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace vyhrál i na půdě WHU a zajistil si záchranu

Malé londýnské derby zvládli o poznání lépe Eagles, kteří si zásluhou Mileho Jedinaka připisují na konto další tři body, čímž si definitivně zajistili účast mezi anglickou smetánkou i pro další sezónu. K tomu má nicméně blízko i WHU, které za hosty zaostává o pět bodíků.

Samotnému utkání předcházela smuteční chvíle, kdy obě fanouškovské skupiny uctily památku útočníka Hammers Dylana Tombidese, jenž zemřel na začátku tohoto týdne ve věku pouhopouhých 20 let. Jeho otec a bratr poté do středového kruhu položili dres s číslem 38, které bude pro domácí hráče navždy vyřazeno. Té samé pocty se dočkal i legendární Bobby Moore.

A smuteční duch jakoby se nesl i po začátku duelu, který opravdu dvakrát pohledný fotbal nenabízel, hrálo se prakticky bez šancí. Když už se poté do odraženého míče opřel Mariappa, trefil pouze Nolana a následná reklamace "ruky" u sudího Atkinsona neprošla. Na opačné straně musel Speroni likvidovat několik ošidných ran z dálky, výsledkem tak byl poločasový stav 0:0.

Stejný duch jsme mohli sledovat i po změně stran. Když už se možná i přítomní diváci začali smiřovat s bezbrankovou remízou, Armero nedovoleně uvnitř šestnáctky zastavil Jeromeho a tentokráte už se penalta chtě nechtě pískat musela! Odpovědnost vzal na svá bedra Jedinak a střelou do šibenice otevřel skóre - 0:1! Zbývající časová dotace už další změnu nepřinesla a Crystal Palace dokázal pátou výhrou v řadě vyrovnat svůj rekord ze sezóny 1992 - 1993.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

West Ham Utd 1:1 Crystal Palace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele