12. kolo
23.11.2013 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Chelsea si na Boleyn Ground došla pro nejpohodovější venkovní výhru sezony

Jeden z nejlepších a nejpřesvědčivějších výkonů podala dnes londýnská Chelsea. Malé derby s West Hamem kontrolovala de facto od začátku do konce a ještě si celkem pěkně zastřílela. Dalšími brankami proti svému bývalému týmu se blýskl Frank Lampard, jehož celou dobu výtečně doplňoval aktivní Oscar...

Na Upton Parku se na pořádný rozruch čekalo poměrně dlouho. Zezačátku šlo spíše o úporné rozkoukávání, relativně typické pro jakkoliv malá městská derby - zvláště když West Ham patří k těm fyzičtějším a běhavějším celkům. Dnes mu to nicméně moc dlouho nevydrželo, respektive nebylo příliš platné. V 19. minutě si sice Hammers skrze zablokovanou střelu Nolana připravili vesměs první zajímavou situaci večerního zápasu; ovšem Chelsea neomylně a napořád ihned záhy posadila do sedla už několikátá darovaná penalta.

Když před týdnem Jaaskelainen fauloval na pokutový kop Snodgrasse, cítil křivdu, ale hlavně tím soupeře nastartoval k famóznímu obratu. Dneska už ani tu křivdu cítit nemohl, aby důsledky byly totálně stejné. Na vině byl tentokrát Jaaskelainenův spoluhráč z obrany Demel, jenž stehnem ke svému brankáři neposunul míč dostatečně razantně a finský brankář pod tlakem ve výběhu zkrátka padl pod nohy Oscarovi a musela se kopat penalta. Tu pak suverénně proměnil Lampard, aby už počtvrté v řadě skóroval proti klubu, který jej odkojil.

Také druhý gól z 33. minuty byl z půlky dílem Oscara, tentokrát už ale tu druhou obstarával Brazilcův kolega, konkrétně Eden Hazard. Ten se blýskl jemným odkloněním spoluhráčovy přihrávky přímo do běhu Oscarovi, který jej vzápětí ignoroval na "vracečku", a raději sám při zemi zacílil obdivuhodně přesně k pravé tyči.

Allardyce s vývojem nebyl vůbec spokojený a odhodlal se k nekonvenčnímu kroku - ještě před obrátkou, ve 40. minutě, šli dolů Collison s Joem Colem, což se tedy zároveň nikterak nepozdávalo mnoha fanouškům na Upton Parku. Ani efekt navíc nebyl kýžený. Střídající Maïga po změně stran trestuhodně nezužitkoval Demelovu ojedinělou pouť za odčiněním vlastní minely; a zbylý prostor už vyplňovala jen a jen Chelsea.

Ta si hned v prvních deseti minutách druhého dějství si Chelsea ukázkově zjednala pořádek až 74 % držení míče a sem tam i zahrozila. Další nebezpečnou akci táhl kupříkladu Oscar v 52. minutě, dovršit se jí ale jemu ani jeho spoluhráčům zdárně nepovedlo; teprve z následného roku uviděl Cahill svůj pokus skončit až na brankové čáře kvůli pohotovému Nobleovi.

Třetí zásah do sítě Kladivářů pak přišel jako opožděná odpověď na zmíněnou Maïgovu šanci z 65. minuty. To totiž byla, jak se později ukázalo, poslední šance West Hamu na to dostat se zpátky do utkání. Pak už akorát bezmála deset minut před koncem z hrany šestnáctky Lampard nekompromisně navázal na zablokovaný pokus spoluhráče a bylo hotovo. Gól Demby Ba z ofsajdu již favorita nemusel nijak zvlášť mrzet.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

musíme vyhrať po tej zbytočnej strate doma s WBA...verím vo výsledok 1:2 ale skôr tipujem 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Nolan,Morrison - Ba/Etoo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea musí vyhrát, 0-2 pro Blues

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chacha ...0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele