13. kolo
01.12.2013 13:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Rooney opět zářil, když dvakrát dotahoval vedení Spurs

Velmi solidní odpověď poslal svým všudypřítomným kritikům André Villas-Boas. Jeho Tottenham už druhému Manchesteru dokázal být zcela vyrovnaným soupeřem a po zásluze si ze zápasu odnáší alespoň bod. Na druhé straně zase jednou exceloval Wayne Rooney, jenž ke komplexnímu výkonu a prospěchu na obou koncích hřiště přidat také dvě trefy...

Tottenham na ManUtd nevyzrál od roku 2001, což po dnešku logicky trvá - na druhou stranu tomu byla Boasova parta dost možná blíže než kterákoliv jiná před ní. Jinou optikou viděno, dvojí ztráta vedení by mohla být vnímána jako nemalá katastrofa. Kór v tomto "období sucha".

Skóre otevřel v 18. minutě Kyle Walker; typicky z přímého kopu, když podstřelil jako jeden muž vyskočivší zeď o čtyřech protihráčích. Ovšem byl to zrovna pravý bek Tottenhamu, kdo poté, co Soldado při své jediné větší šanci odmítl zvýšit na 2:0, svým pochyběním nabídl Rooneymu srovnání. Těsně po odbití půlhodiny hry odvrátil Jonesův centr akorát na kopačky rozjetého forvarda a ten se při své formě pochopitelně nemýlil.

Rozporuplnost Walkerova výkonu ještě jednou vynikla při druhé trefě United. To když se reprezentační zadák nechal na soupeřově půlce vyškolit Vidićem a svým způsobem tak založil rychlý kontr Manchesteru, který skončil Rooneyho pobídkou Welbecka a Llorisovým faulem daleko před brankovou čárou.

"Wazza" se potom z penalty jednoduše nemohl mýlit, aby znovu - tentokrát namísto čtyř minut už po 180 sekundách - odpovídal na zásah protivníka. Ten byl přitom jedním z těch nejskvělejších. Protože takhle precizně k tyči uklizenou bombu ze střední vzdálenosti jste ještě neviděli, to vám garantuji. Na Sandrově ráně z 55. minuty byla nevšední trajektorie i samo umístění, které de Geovi nedalo doopravdy sebemenší naději na zásah. Ale ve finále co naplat, že?

Šlágr kola byl jinak solidní reklamou na celý anglický fotbal. Jezdilo se takříkajíc po zadku, nahoru-dolů; v závěru se už ale z obou stran praktikovala spíše údržba. Nezkrotný Walker v 79. minutě překrásně kroutil míč na zadní tyč, kam ovšem nestihl doklouzat Townsend. A když v poslední minutě nastavení neklapl ManUtd ani jeden hutnější závar, bylo o spravedlivé dělbě bodů rozhodnuto definitivně.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude jasná 0.

Reagovat
smazaný uživatel

možná bych dal neprohru slepic

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Flamex

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že nadviažeme na dobrý výkon z nemecka 0:3 goli Rooney Persie Kavaga

Reagovat
smazaný uživatel

kohúti musia zabrať

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3 - 3

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme navázat na skvělý výkon z Leverk.a zvítězit.

Tott.zrovna také neprožívá skvost,tak pojdme dotáhnout Liver.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať Tottenham předvede to co předvedl v Evropské lize a je to jejich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že nás středeční výhra nabudí!! COME ON UNITED!! 0-2!! GGMU!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
freewill

... musím opravit pana Daníčka, který z Guardiane překládá poněkud nepřesně. To že Spurs nevyhráli nad United od r. 2001 platí pro jejich domácí zápasy na White Hart Line - loni se jim podařilo ukrást 3 body na OT (po 23 letech) i díky tomu, C. Foy jaksi zapomněl 2x pískat jasnou hru rukou ve vápně Spurs. Tak to jenom na upřesnění. Obecně ty komentáře jsou docela děs a běs - člověk se dívá na zápas a když si pak přečte komentář tak se nestačí divit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele