25. kolo
08.02.2014 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea vrátilo Cardiffu podzimní porážku i s úroky

Terapie Monkem zabrala. Ačkoliv mohl být leckdo překvapený, že jde Swansea do jihovelšského derby bez titulovaného manažera, aura klubové legendy Garryho Monka nakonec přinesla více než sladké ovoce. O přesvědčivou výhru Labutí v poměru 3:0 se navíc výraznou měrou zasadil trenérův žolík Pablo Hernández, jenž se blýskl dvěma asistencemi...

Na Liberty Stadium se hrál od počátku o poznání hezčí fotbal než při minulém setkání obou velšských klubů; například pohlednou akci Bellamyho s Jonesem se však druhému jmenovanému nepovedlo ani zdaleka uspokojivě zakončit. A podobných nedotažených náznaků, potažmo střel z nepřipravených pozic by šlo jmenovat i více.

Pořádně proto zaujala spíš až Whittinghamova záludná faleš z 36. minuty. Na straně Swansea mezitím hýřil aktivitou neokoukaný Emnes, třeba na jeho zajímavou přízemní výzvu z pravé strany ale vůbec nikdo nereagoval. V nastavení tak radši Routledge využil méně sofistikované cesty - příznivého odrazu balonu - ke slabé ráně přímo do Marshalla.

Do druhého dějství už nenastoupila čerstvá posila Marvis Emnes, která si přivodila menší problémy se zadním stehenním svalem, a její náhrada se činila od prvních vteřin. Pablo Hernández již ve 46. minutě vykouzlil delikátní uličku pro Routledge a ten se perfektním obstřele prosadil vůbec poprvé v 38 prvoligových zápasech.

Craig Bellamy ví stejně jako Routledge, jaké je to protrhnout úmorně dlouhé období sucha - jemu samotnému se to povedlo v minulém kole proti Norwichi, když šlo o jeho nejdelší sérii bez gólu v jeho kariéře prvoligového aktéra. A také dnes byl jeden z nejslavnějších Velšanů při chuti. V 52. minutě dokonce po výběhu na osu hřiště parádně vystřelil do břevna a následně se snažil zasadit o vyrovnání solidním centrem ze standardní situace.

Po další donášce od Bellamyho ze 79. minuty už musel Kim zakončovat v dosti krkolomné, až akrobatické pozici. A reakce Swansea na tuto pološanci byla z těch vybranějších: Routledge zleva jemně odcentroval a Dyer se neohroženě vrhl mezi dva obránce v červeném, odkud hlavou bez problémů rozhodl o tom, že Labutě odplatu za podzimní porážku skutečně zvládnou.

Tuhle skutečnost se navíc brzy jal potvrdit svým osmým zářezem v ročníku Bony Wilfried, jenž si hravě doskočil pro Hernándezův centr ze standardní situace. Swansea se tak ve velkém stylu vyhnula historické třetí po sobě jdoucí prohře v jihovelšským derby a suverénním krokem si to namířila do top10.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Doma odehráli 12 zápasu.Všechny skončily podle bookmakeru-neprohrou favorita.Tip-neprohra favorita

Reagovat
smazaný uživatel

X2 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele