36. kolo
26.04.2014 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Swansea City - Aston Villa 4:1

Paul Lambert poprvé prohrál se Swansea - a jeho Aston Villa dál zabředává do záchranářských prací, které se jí ještě před měsícem vůbec neměly dotýkat. Potenciál nenaplňující Swansea si naopak svým prvoligovým statusem může být definitivně jisté...

Aktéry tohoto zápasu ve Walesu přivítalo pořádné sychravo, přesto se domácí diváci mohli velmi brzy radovat. Jedno z mála, co Swansea letos pravidelněji fungovalo, se totiž znovu ozvalo již po deseti minutách: Shelvey s hlavou nahoře narýsoval krásnou ulici a Bony Wilfried tváří v tvář Guzanovi s chladnou hlavou skóroval.

Aston Villa odpověděla skrze dva precizní centry Albrightona: ten první ještě všichni útočníci ve vínovém ignorovali, ten druhý už z malého vápna doklepl do sítě Agbonlahor, menší specialista na Swansea (skóroval i na podzim) čekající na ligový zásah od Nového roku.

Radost birminghamských ovšem netrvala moc dlouho; a Jonjo Shelvey ji utnul skutečně nevídaným způsobem. Když si totiž po 25 minutách kousek za půlkou zpracoval Guzanův výkop, zaimprovizoval takovým způsobem, že z halfvoleje přenádherně z 60 metrů zakroutil míč do levé šibenice hostující svatyně, až si na deštěm zkrápěném Liberty Stadium vysloužil menší standing ovation.

To Wilfried už posléze Guzana přízemní ranou příliš nevylekal, aby na druhé straně si na druhé straně za pár chvil jen o něco lépe počínal Weimann. Krátce po obrátce se k další střele prodral Shelvey, tentokrát ale pálil z větší blízkosti a místo nespoutané euforie se dostavil vztek. Něco takového se už nicméně netýkalo Pabla Hernándeze v 73. minutě. Když Španěla na zadní tyči nechal samotného Vlaar, on bez problémů po jednom krátkém záseku zvýšil na 3:1. Asistoval - kdo jiný než - Jonjo Shelvey.

Ten byl následně podepsán rovněž pod čtvrtým zářezem labutí, když centroval na Emnese, toho ve vzduchu zválcoval Baker - a Bony Wilfried se z penaltového puntíku nemýlil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 bony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele