36. kolo
27.04.2014 13:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Cardiff City 4:0

Ostře sledovaná záchranářská bitva má nečekaně jasného vítěze, stal se jím domácí Sunderland po výhře 4:0. Black Cats tenhle debakl přímého konkurenta z Walesu, který svým čtvrtým a pátým gólem v rozmezí tří kol pomohl potopit zapadlý talent Connor Wickham, okamžitě vynáší mimo sestupové příčky...

Na Stadium of Light se zpočátku odehrával relativně typický záchranářský souboj - sice ne tak ostrý, ovšem stále se odehrávající převážně v uctivé vzdálenosti od obou branek. Ojedinělé útoky buď zůstávaly nedotažené, nebo každopádně brankáře nijak speciálně nepozlobily. Jakmile tedy přišel ve 26. minutě další gól nevídaně rozstříleného Connora Wickhama, šlo de facto zkonstatovat první výraznější šanci utkání. Za ní stál Seb Larsson se svým parádním rohovým kopem a donedávna spící naděje anglické kopané s výborně odměřenou, sofistikovanou hlavičkou na zadní tyč.

Wickham se mohl opět prosadit ve 33. minutě, tentokrát ale Marshallovi výtečným blokem pomohl Caulker a z dobré pozice o chvíli později pálil rovněž Colback, aby pro změnu - a trestuhodně - ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Bluebirds každopádně začínali odkrývat pořádné prostory poblíž vlastního vápna, aniž by sami vepředu nějak víc hrozili.

Nic na tom nezměnil ani pokles tempa utkání, když Cardiff v poslední zhruba osmiminutovce úvodní části hodně zvolnil a prakticky dohrával s balonem na kopačkách. Tehdy šlo jen o jinačí verzi bezzubosti, která se dnes zdála být s Bluebirds neodlučně spjatá.

A nebylo to o tom: do konce prvního poločasu bylo vesměs rozhodnuto ještě jinačí cestou, velmi zajímavou cestou. Totiž že se Juan Cala po vlastním ohromném kiksu pověsil na unikajícího Wickhama a donutil ho tak jít v brejku do kličky gólmanovi, o tom nebylo pochyb - co už ale překvapilo, byla sedmivteřinová výhoda a následné kombo vyloučení i penalty. Jak nicméně ukázaly opakovačky, Cala skutečně vydržel faulovat až do pokutového území, a tak o pozdějším Boriniho gólu z penalty nelze vést pořádné diskuze.

Za nervózní Cardiff pak hned v druhé půli inkasoval další hloupou kartu Fabio, i když tentokrát šlo jen o kartonek žluté barvy, zatímco o šanci se dalo hovořit teprve v 58. minutě, když se hlavička po rohu Whittinghama úplně nepovedla Mutchovi. V sílícím dešti bylo hledání odpovědi čím dál těžší a na Cardiffu to bylo znát. Další příležitost si Whittingham musel v 64. minutě vypracovat z přímého kopu (i když to se zrovna Mannone nadřel ze všeho nejvíc).

O čem debatovat tak nakonec definitivně nebylo v 77. minutě, kdy Borini fantasticky načasoval kolmici pro Giaccheriniho a italská spolupráce nesla ovoce - exjuventuský záložník podél bližší tyče prostřelil bezmocného Marshalla a zajistil pro Sunderland pohyb daleko nad samé dno tabulky. Finální skóre pak akorát v 86. minutě kosmetickou hlavičkou po rohu upravil znovuobjevený Connor Wickham.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plichtička

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

boj o zachranu rozhodne aktualni forma a domaci prostredi...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele