2. kolo
24.08.2013 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke otočil duel s Crystal Palace a slaví první výhru

Čtyři minuty stačily domácímu Stoke City k zisku prvních tří bodů v sezoně, s prázdnou s Britannia Stadium odjíždí nováček, Crystal Palace. Ten přitom vedl po gólu Chamakha, v osmapadesáté minutě ovšem srovnal Adam a už o čtyři minuty později přišel rozhodující zásah Shawcrosse...

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a byli to právě oni, kdo opanoval první poločas. Přesto první střela patřila domácímu Crouchovi, na branku Speroniho ovšem přilétla z velké vzdálenosti a neměla sebemenší šanci na úspěch. Na druhé straně o sobě už dal poprvé výrazněji vědět také nováček nejvyšší anglické soutěže, rychlý útok po levé straně potáhl Gayle, po následné kličce na střed a střeleckém pokusu dokonce i donutil Begoviće k zákroku, ten však neměl problém.

Poté Campaňa parádním pasem hledal v šestnáctce Warda, kterého jen sporný zákrok Etheringtona připravil o čistou gólovou možnost, píšťalka sudího Marrinera zůstala němá. Stoke se sice možná snaží po odchodu manažera Pulise prezentovat techničtějším fotbalem, hlavní zbraně ovšem zůstaly neměnné. A tak největší šance domácích v první půli přišla po centru Etheringtona a hlavičce Shawcrosse, ten ale zamířil nad branku.

Rovněž hosté zahrozili ze vzduchu, kde se po centru Campani prosadil Moxey, hlavičkoval však nedůrazně. Po půlhodině hry už se Eagles zaslouženě radovali z úvodní trefy, když Delaney přesným pasem našel Chamakha, ten až příliš snadno přešel přes Shawcrosse a přízemní ranou otevřel skóre zápasu. Vyrovnání mohlo přijít prakticky hned v zápětí, jenže Crouchovu hlavičku brilantním zákrokem vyrazil Speroni. Aktivní Campaňa a poté i Puncheon ještě do poločasu zkoušeli pozornost Begoviće, ten ale obstál.

V pětapadesáté minutě snad vůbec poprvé zafungovala spolupráce Crouch - Walters, druhý jmenovaný ale po sklepnutí od svého vytáhlého parťáka zakončoval vysoko nad. Stoke se po pauze zvedl a získal herní kontrolu nad průběhem utkání, což včas přineslo také vytoužené ovoce. Do vápna přilétl další centr z levé strany, Crouch opět přiklepl míč k nohám Walterse, ten ještě posunul na Adama, který s přehledem překonal Speroniho.

A domácí, viditelně podpořeni kýženou vstřelenou brankou, brzy dokonce dokonali obrat. Běžela teprve šedesátá druhá minuta, když se po závaru před hostující svatyní prosadil Ryan Shawcross a poslal Potters do vedení. Eagles se nevzdali a Puncheon byl velice blízko dalšímu vyrovnání, Begović ovšem nadvakrát dokázal se štěstím jeho ránu ztlumit. Obrovskou šanci měl ještě také Stoke, N'Zonzi ovšem napálil míč jen do tyče. Domácí neproměněné možnosti ale nemuseli litovat, protože i tak zdolali Crystal Palace 2:1 radují se z první letošní ligové výhry.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Huth

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Stoke City 1:0 Crystal Palace

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sportyhub.org/stoke-city-vs-crystal-palace-2-1-motd-highlights-premier-league-2482013-video_cde1ec1ca.html

Chamakh je jediný hráč Crystalu, jehož góly by mohly hodně přispět k záchraně...ale pokud je dávat nebude tak si troufám říct, že se mezi elitou CP moc dlouho nezdrží...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele